• DOLAR 32.385
  • EURO 34.685
  • ALTIN 2408.648
  • ...
Depremin vurduğu Malatya’da enkaza dönen milyonluk villalar için yıkım kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 2 büyük depremde Malatya’da bin 236 kişi vefat ederken 6 bin 444 kişi de yaralandı.

Kent’te 5 bin bina tamamen yıkılırken on binlerce bina ağır ve orta hasar aldı.

Yaklaşık 22 bin ticarethanenin bulunduğu kentte ise 19 bini aşkın işyeri yıkılarak veya ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldi.

Yeşilyurt ilçe merkezine kuş bakışı bakan ve büyük hayallerle yapılan Şahin tepesindeki maddi değerleri milyonları aşan yaklaşık 150 villa da depremde hasar gördü.

Hasar tespit çalışmalarında, ağır hasar aldıkları nedeniyle yaklaşık 50 adet villa için yıkım kararı verildi.

Yıkım kararı verilen villaların önümüzdeki günlerde yıktırılması beklenirken, az hasarlı yapılarda ise tadilat ve güçlendirme çalışması yapılmaya başlandı.

"Fiyatları 6-7 milyondan başlıyordu"

Kadir Zengin

Site görevlilerinden Kadir Zengin, (60) "Burası Bahçesaray olarak geçiyor. Buradaki yapıların hepsi villadır. Birinci depremde hafif hasar aldılar, ikinci depremde ise ağır hasar aldılar. Fiyatları 6-7 milyondan başlıyordu. Genelde doktor ve avukatlar oturuyordu. Burada 13 tane, 15 konaklardakilerin ise hepsi yıkılacak. Orta ve az hasarlılarda tadilat yapılmaya başlandı. Yeşilyurt ilçe merkezinde de çok hasar var. Ayağa kaldırılır ama epey zaman alır." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir