• DOLAR 32.566
  • EURO 35.29
  • ALTIN 2469.18
  • ...
İşgal rejimi 2023'te Batı Şeria ve Kudüs'te 119 bina yıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Bilgi Merkezi (MATA), yıl başından bu yana işgalci siyonist rejimin Filistinlilere ait yıktığı evlerin verilerini paylaştı.

Verilere göre işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde Filistinlilere ait, ikamet için kullanılan 119 daire ve ev yıkıldı.

Yıkılan ev ve dairelerden 9'unun işgal güçlerine yönelik eylemleri gerçekleştiren şehit ve esirlerin ailelerine ait olduğu belirtildi.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) de son iki hafta içinde yıktığı veya el koyduğu, Filistinlilere ait bina sayısınının 42'yi bulduğunu bildirdi.

OCHA, işgal rejiminin yıkım politikasının 2-15 Mayıs arasında 23'ü çocuk 50 Filistinliyi göçe zorladığına dikkat çekerek, yıkım ve gasp işlemlerinin en az 600 kişinin de zarar görmesine neden olduğunu belirtti.

OCHA'nın raporunda söz konusu binalardan 9'unun insani yardım amacıyla verilmiş olduğuna ve bunların arasında bir adet de okul bulunduğuna dikkat çekildi.

OCHA raporunda binalardan 7'sinin sahiplerine kendi elleriyle yıktırıldığı, sahiplerinin işgal yönetimine yıkım masrafı ödemek zorunda kalmamak için evlerini kendi elleriyle yıkmaya mecbur edildikleri ifade edildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir