• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bayram ziyaretlerini unutmayalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bayram gününde özelikle hasta, akraba ve komşu ziyaretlerinin yapılması gerektiğinin altını çizen Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Din Birsen Diyarbakır Şube Başkanı Cüneyt Özmen, bayramların Allah tarafında Müslümanlara verilen bir nimet olduğunu belirtti.

 

Bayram günü oruç tutmanın haram olduğunu ifade eden Özmen, " Allah bayramı Ramazan'da oruç tutanlara layık görmüştür. Bayram oruç tutanlara bir nimettir. Allah Müslümanlara iki kıymetli bayram göndermiştir ve bunu layıkıyla yerine getirmemiz gerekir" dedi.

 

Bayramların Allah'ın bir hediyesi olarak almak ve ona göre bayramlaşmalarda bulunmak gerektiğini ifade eden Özmen, ayrıca bayramı bir sünnet olarak algılamak gerektiğini söyledi.

 

Bayramda Müslümanların yapmaları gerekenlere değinen Özmen, " Müslümanlar özellikle nefsin isteklerine aşırı şekilde uymamalıdır. Ramazan ayında yaptıkları ibadetleri eksiltmeden devam ettirmeli. Mazlum ve mustazaflara yardımlarda bulunmalı, yetim ve öksüzlerin sevinçlerine ortak olmalıdır" ifadelerini kullandı.

 

Bayramı İslam'ın istediği şekilde geçirmenin önemli olduğunu ifade eden Özmen, "Akraba ziyaretleri gerçekleştirilmeli, büyüklerin özellikle anne ve babanın hayır dualarının alınması gerekir. Mezarlık ziyaretleri yapılmalı. Küskünlerin barışması için çaba sarf edilmelidir. Bize gelmeyene biz gitmeliyiz" şeklinde konuştu.

 

Özmen son olarak bayramları cennete götüren bir kapı olarak görmek gerektiğini söyleyerek tüm İslam âleminin bayramını kutladı. (M.Sait Adiyaman/Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir