• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
"Bayram bir ödül ve bir saadet ikramıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Çatak Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, Ramazan Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında, "İnsanlık âlemini kerem, lütuf ve ihsanıyla çepeçevre kuşatan rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan ayını ifa etmenin huzur ve mutluluğu içerisinde özlemle kavuştukları Ramazan Bayramının birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmaya vesile olması gerektiğine dikkat çekti. Dini bayramların sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularının izharı, sevgi ve şefkat ruhunun güçlenmesi, ahlakî ve insanî değerlerin kazanılmasına bir imkân olduğunu belirtti.

 

Müftü Kılıç, manevi güzelliklerle dolu, af ve mağfiret ayı Ramazanı hüzünle veda ettiğini ve aynı zamanda Ramazan Bayramına da kavuşmanın neşe ve huzuru içerisinde olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

 

"İbadet, dua ve kulluk vazifelerimizle gönül dünyamıza rahmet esintileri getiren Ramazan ayının hitama erdiği bu günlerde, inananlara yeni bir doğuş ve ebedî bağış kapısını aralamaktadır. Müslümanlara Ramazan ayında elde ettikleri kazanımların adeta bir ödül ve ikramı sadedinde olan Ramazan Bayramı, gönül coğrafyamızda yaşayan tüm müminlerle aynı duygu ve düşünce etrafında keder ve sevincimizi paylaşma fırsatı doğurmuştur. Teşrifiyle müşerref olduğumuz Ramazan Bayramında muhabbet, saygı ve dayanışma ruhumuzu yeniden canlandırmalı, içimizdeki kin, nefret ve düşmanlık duygularını silip atmalı, hasbî duygularla aile fertlerimiz, akrabalarımız, komşularımız, arkadaşlarımız ve tüm Müslümanlarla kucaklaşmalı ve onlarla gönül dünyamızı paylaşmalıyız. Bununla beraber hemen yanı başımızda yaşayan fakir, kimsesiz ve aciz kardeşlerimizi de hatırlayarak gönüllerini kazanmaya çalışmalıyız."

 

Son olarak mesajında, tüm inananların Ramazan Bayramını tebrik ettiğini ve 'ülkemiz, İslam âlemi ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.' dedi. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir