• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Hilal İstasyonu devreye girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD işbirliğinde, Türkiye`nin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olarak hayata geçirilen İzmir Banliyö Sistemi-İZBAN hattında seferler iki yılı aşkın süredir kesintisiz olarak sürerken, hattın gelişen ihtiyaçlara yönelik yapılandırılması çalışmaları da devam ediyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin bu kapsamda yaptığı, raylı sistemde Halkapınar`dan sonra ikinci bir aktarma imkânı sunan İZBAN Hilal Aktarma İstasyonu hizmete girdi. Bir süredir kapalı olan Alsancak İstasyonu da yeniden devreye alındı.
 
Halkapınar`da yoğunluk azaldı
Hilal Metro İstasyonu`na entegre olan yeni banliyö aktarma istasyonu sayesinde, İZBAN ile Metro`nun Halkapınar`da kesişmesinden dolayı yaşanan yolcu yoğunluğu da büyük ölçüde azaldı. Önceki uygulamada Üçyol yönünden metro ile gelen yolcular, İZBAN`la Menderes yönüne gidebilmek için Halkapınar Aktarma İstasyonu`ndan İZBAN araçlarına binip Alsancak İstasyonu`na uğramak zorunda kalıyordu. Menderes yönünden gelen İZBAN yolcuları da aynı şekilde önce Alsancak İstasyonu`na uğrayıp Halkapınar İstasyonu`nda metro araçlarına aktarma yaparak Üçyol istikametine gidebiliyordu. Yeni uygulama sayesinde ise Hilal Banliyö İstasyonu`nda tıpkı Halkapınar`da olduğu gibi aktarma işlevi görecek yeni düzenleme yapıldı. Artık Üçyol yönünden metro ile gelen yolcular, İZBAN`la Menderes yönüne gitmek için Alsancak`a girmek zorunda kalmıyor. Menderes yönünden gelen yolcular da aynı şekilde Alsancak`a girmeden Hilal Aktarma İstasyonu`nu kullanarak metroya aktarma yaparak Üçyol yönüne gidebiliyor. Raylı sistemler arasında aktarma yapan yolcular için seyahat sürelerini önemli ölçüde kısaltan yatırımın yaklaşık 5 milyon TL`ye mal olduğu belirtildi. (İlyas Yıldız - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir