• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Yeraltı Çarşısı esnafı bayram edemedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Önceki bayramlarda müşteri yoğunluğuyla haberlere konu olan tarihi Yeraltı Çarşısı geçtiğimiz Mayıs ayında yaşanan su baskınından sonra yetkililer tarafından adeta kaderine terk edildi.

 

Havalandırmaları çalışmayan çarşı, sıcak olduğu için tercih edilmezken çarşı esnafı Van Belediyesi'nden bir an önce havalandırmalarının yapmasını ve çarşının elden geçirilmesini istedi.

 

"Bayrama rağmen Yeraltı Çarşısı bomboş"
Çarşı, esnafından Özcan Karahan, havalandırma sisteminin çalışmamasına bağlı olarak ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Burası havasızdır. Biz burada sizlerin aracılığıyla belediye başkanımızdan bir an önce çarşımızın elden geçirmesini istiyoruz. Bayrama rağmen çarşımız gördüğünüz gibi boştur" dedi.

 

Çarşı esnafı mağdur!
Çarşı esnafından Mustafa Gezer de Buranın kapalı yer olduğunu hatırlatarak, "Havlandırma çalışmıyor. Biz bunu belediyeye de bildirdik. Birkaç sefer yetkililere de gittik yalnız ilgilenen olmadı. İhale aşamasında olduğunu ve yapacaklarını bildirdiler bize ama herhangi bir şey yok. Bayram gelmesine rağmen daha bir şey yapılmadı. Ondan dolayı da sıcaktır. Sıcak olunca da müşteriler çarşıya girmiyor. Haliyle bizler de mağdur oluyoruz" şeklinde konuştu.

"Çarşı esnafı bayram edemedi"
Gezer, ayrıca daha önceki bayramların çok daha yoğun olduğunu aktararak, bu bayramda Aydın Talay Yeraltı Çarşısı esnafının bayram edemediğini ifade etti.
Öte yandan yaklaşık 70 mağazanın bulunduğu ve 1994-1999 yılları arasında Van Belediye Başkanlığı görevi yürüten Aydın Talay tarafından yapılan çarşının hali içler acısı… Bakımsızlıktan tavanı yer yer yıkılan ve birçok yeri damlayan çarşı bakımdan geçirilmeyi bekliyor. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir