• DOLAR 34.547
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3005.461
  • ...
Tarihte bugün: 21 Mayıs
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1926: Yıllardır bir türlü çözüme kavuşturulamayan ve Türkiye’nin bu konuda dirayet göstermeye bir mecalinin de kalmadığı Musul ve Kerkük sorunu için mecburi de olsa bir antlaşma ile Türkiye şartları kabul etti. 5 Haziran 1926’da da Ankara Antlaşması imzalanarak Musul ve Kerkük diye bilinen tüm Kuzey Irak Bölgeleri, İngilizlere bırakıldı.

1950: Demokrat Parti'nin 14 Mayıs’taki seçimlerden galibiyetle çıkmasıyla Adnan Menderes Başbakan, Celal Bayar Cumhurbaşkanı oldu. Celal Bayar Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. cumhurbaşkanı oldu.

1960: Harp Okulu öğrencileri, Hükûmet aleyhine sessiz yürüyüş yaptı.

1963: Harp Okulu Komutanı Talat Aydemir, Anayasa'nın önerdiği bazı reformların gerçekleştirilmediği gerekçesiyle ikinci bir darbe girişiminde bulundu, fakat başarılı olamadı.

1971: Anayasa Mahkemesi, Necmettin Erbakan'ın kurduğu ve Genel Başkanlığı'nı yaptığı 'Milli Nizam Partisi' hakkında, 'Laik devlet niteliğinin ve Atatürk devrimciliğinin korunması' prensiplerine aykırı olduğu gerekçesiyle kapatma kararı verdi. Böylece halkın teveccüh ettiği dindar partiler, henüz iktidara gelmeden önleri kesilmiş oluyordu.

1991: Hindistan Başbakanı Rajiv Gandhi öldürüldü.

1994: Hacda “şeytan taşlama” sırasında izdiham çıktı. 7'si Türkiyeli 185 hacı hayatını kaybetti.

1996: Örtülü ödenekten 5,5 milyar lira ile bazı kişi ve kuruluşları dolandırdığı öne sürülen Selçuk Parsadan, Balıkesir'in Altınoluk beldesinde yakalandı.

1997: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Refah Partisi'nin Anayasa'nın laiklik ilkesine aykırı eylemlerin odağı haline geldiği gerekçesiyle sürekli kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açtı.

 2004- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Anayasa değişikliğini onayladı ve Devlet Güvenlik Mahkemeleri kaldırıldı.

 2016: Mardin Merkez Artuklu ilçesine bağlı Bağlıca Köyü’nde, evinden tarlaya giderken pusu kuran PKKlilerce katledilen 70 yaşındaki eski muhtar Kazım Kavak, Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

2018: Gazze ve Kudüs gündemiyle İstanbul’da toplanan İslam işbirliği teşkilatı Zirvesi’ne 56 ülkeden temsilci katıldı. Zirve sonunda yayınlanan nihai bildiride ilk kez ‘kınama’ dışında atılacak somut adımlara yer verildi. ''Siyonist işgalcilerin zulümlerine son vermek için Filistin’e barış gücü konumlandırılmalıdır” ifadelerine yer verilen bildiride, ABD’yi izleyerek elçiliğini Kudüs’e taşıyacak olan ülkelere de yaptırım uygulanacağı belirtildi. Ancak bu söz konusu kararlarda söylemde kaldı.

2020: KEŞMİR DAVASININ LİDERLERİNDEN OLAN MUHAMMED EŞREF SEHRAİ'NİN OĞLU AYNI ZAMANDA HİZBUL MÜCAHİDİN'İN GENÇ KOMUTANI CÜNEYD SEHRAİ VE YARDIMCISI KADİR GECESİ İŞGALCİ HİNT ASKERLERİ İLE YAŞANAN ÇATIŞMADA ŞEHİD DÜŞTÜ. (KADİR GECESİ ŞEHİD DÜŞTÜ)

Bu haberler de ilginizi çekebilir