• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Bayram alışverişlerinde; müşteri memnun, esnaf şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ramazan Bayramı'na 2 kala Diyarbakır caddeleri bayram alışverişine çıkanlarla dolup taştı. Çarşılarda özellikle giyim mağazaları hareketlendi. Yapılan alışverişlerde müşteri memnuniyetini, esnafın ise satışlardan şikâyetçi olduğu gözlemlendi.

 

Bayram alışverişi için çevre il ve ilçelerin, yanı sıra köylerden de Diyarbakır'a gelenler, esnafın yüzünü güldürürken kimi esnafta satışın olmamasından şikâyetçi. Müşteri ise asgari ücretle çalıştığı için fiyatlardan ne kadar memnun olsa da aldığı para ile ihtiyaçlarını gideremediği için şikâyetçi.

 

Diyarbakır Sakarya Caddesi Çarşısı'nda esnaf olan Şiyar Tanrıkulu, "Bu gördüğünüz kalabalık kuru kalabalıktır. Gelen müşteriyi memnun etmeye çalışıyoruz. Fiyatlar geçen seneye göre ucuz olmasına rağmen işler olmuyor ama her şeye rağmen hamdolsun" dedi.

 

Bayram şekeri satan Ramazan Akın, "Büyük alışveriş merkezleri açıldığı için, Sakarya Caddesi artık ölüdür. Allah'a şükürler olsun ama eskisi gibi değil. Geçen senelerde 15 liraya verdiğimiz şekeri bu gün 11-12 liraya veriyoruz. Fiyatlar geçen senelere göre düşük olmasına rağmen satış olmuyor" ifadelerine yer verdi.

 

Alışverişe çıkan vatandaşlardan Mustafa Eser ise paranın olmadığından şikâyet ederek, "Bayram alışverişine çıkıyoruz para yok. Müşteri ucuz mal aradığı için, esnaf çok perişan durumda. Bir eşya aldığımız zaman, esnaf fiyatını söylediğinde bu kadar paramız yok bunu ödeyemiyoruz diyoruz, esnaf bizi tersliyor. Kısacası halkın cebinde para olmadığı için esnaf malını satamıyor bu yüzden esnaf perişan durumda." İfadelerini kullandı.

 

Bayram alışverişine çıkan Hacı Abdülmetin Ay, fiyatların geçen senelere göre daha uygun olduğunu belirterek, "Bayram alışverişimi yapmadım. Bugün veya yarın yapacağım inşaallah. Ama fiyatlar gayet uygun normaldir" diye kaydetti (Hüseyin Yalçın / Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir