• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Mersinli çiftçiye bayram müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Mersin'in Mezitli ilçesi Tepeköy beldesinde bir süre önce meydana gelen dolu yağışında zarar gören çiftçilere ödenmek üzere 100 bin liranın Ramazan Bayramı öncesi Mezitli Kaymakamlığı hesabına aktarılacağını söyledi.

 

Çiftçinin, T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelettiklerini belirten Uzun, Narenciye için de desteklerinin devam edeceğini bildirdi.

 

Çiftçinin yaralarının sarıldığını belirten Uzun, "Tepeköy'de yaşanan dolu yağışından ağaçlar, bahçeler ve meyveler zarar görmüştü. Büyük zarar gören çiftçimizin yaralarını hükümet olarak kısa sürede sardık. Zarar gören vatandaşların borçların ertelenmesinin dışında hasar durumuna göre devlet olarak yapmamız gereken ne varsa kardeşlerimizin yarasına merhem sürme adına ne gerekiyorsa yaptık. Yaralarımızı birlikte sardık" dedi.

 

Doludan zarar gören alanlarda sigorta yaptıranlara ödenecek miktarın 100 bin lira olduğunu aktaran Uzun, "Hükümetimiz, çiftçinin, köylünün yani üretenin her zaman yanında ve destekçisi oldu. Doludan zarar gören çiftçilerimize ödenmek üzere 100 bin TL'yi Ramazan Bayramı öncesi Mezitli Kaymakamlığı hesabına aktarıyoruz. Bunun dışında yeni bir kararname yayınlanarak çiftçimizin T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını 1 yıl süreyle erteletiyoruz. Tüm bunların yanında Narenciye için de destekleme devam edecek. Çiftçimize hayırlı olsun, bayram hediyesi olsun" diye konuştu. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir