• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Bingöl'de 2/B arazilerinde gerginlik devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl de 2/b arazilerinin durumu belirsizliğini korurken, yetkililerin duyarsızlığı da çözümsüzlüğün diğer bir parçasını oluşturuyor.

 

Bingöl Defterdarı İhsan Mintaş ile 4 mahalle sakinleri arasında yaşanan gerginlik giderek artarken, halk da mağdur olduğunu belirtiyor.

 

Karşılıklı açıklamaların yapıldığı tartışmalar sonrasında toplanan Recep Tayyip Erdoğan, Karşıyaka, Saray ve Şehit Mustafa Gündoğdu mahalleleri sakinleri 2/B yasasına müracaat etmeyeceklerini ifade ederek birliktelik mesajı verdiler.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Mahalle Muhtarı Abdullah Butaku, İl Defterdarı Mintaş'ın vatandaşı tehdit ettiği belirterek, "Hiç kimse bize aba altından sopa gösteremez. Biz vatandaşımıza bu şekilde davranılmasına izin vermeyiz. Hükümet 2/B ile çözümü amaçladı ama yerelde önümüze engel çıkarıyorlar. Bu sorunların büyümesine izin vermeyeceğiz. Haklıyız hakkımızı sonuna kadar savunacağız" dedi.

 

Arsaların bedava satılmasını istemediklerini ifade eden Butaku, "Bizim amacımız üzüm yemektir. Amacımız ne bağcıyı dövmek ne de taşlamak. Defterdar Bey'in açıklamaları açıkça tehdittir. Kimse bizi tehdit edemez, 30 yıldır biz mücadele veriyoruz, 30 yıl da çocuklarımız versin. Bu iş 10 günde çözülecek, çünkü hem halkız hem de haklıyız. Kimse vatandaşı tehdit edemez, 2/B yasası soygun, değil çözüm yasasıdır. Haklıyız sonuna kadar hakkımızı savunacağız. Vatandaşın lehine çözüm istiyorsak, 2/B yasasına müracaat etmeyeceğiz" diye konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir