• DOLAR 32.255
  • EURO 34.732
  • ALTIN 2400.584
  • ...
Memurlara kira desteği geliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili Milliyet'e açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş şu ifadeleri kullandı:

“Bu bizim için yeni bir konu, daha öncesinde olmayan bir uygulama, tam olarak hatları netleştikten sonra uygulama verimli olacaktır.

Ana hatları ile Sayın Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından anladığımız kadarıyla memurlara il ve ilçe bazında ayrı ayrı kira yardım olacak. Büyükşehirlerde kira yardımı daha yüksek, küçük şehirlerde ve taşralarda daha düşük yardım olacak.

 22 bin TL taban aylık sonrası bu da uygulamaya geçerse memurlar için avantajlı olacaktır. Son dönemde memurlar büyükşehirlerde çalışmak istemiyorlar, kiraların artışı, harcamaların yüksek olmasından dolayı memurlar büyükşehirleri tercih etmiyorlardı bu uygulama ile bunun önüne geçilecek.

İl bazının yanı sıra ilçe bazında da ayrı bir ücret belirlenmesi hayatın olağan akışına uygun. İstanbul’da Bağcılar ile Beşiktaş arasında kira fiyatları büyük farklılık arz etmektedir. Bu atılan adımı da son derece olumlu buluyor ve destekliyoruz.

Kira yardımı belli bir oran üzerinden değil tamamen il bazında her il ve her ilçenin kendine göre belli bir rayici üzerinden kira bedeli belirlenecek. Bunun üzerinden kira yardımı yapılacağını düşünüyorum.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir