• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Ergenekon`un 5 milyon lirasına el kondu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ergenekon Davasında tutuksuz yargılanan ve 13 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan CHP Milletvekili Sinan Aygün`ün evindeki aramada bulunan 2 milyon 500 bin Avroya el konulmasına hükmedildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP Milletvekili Sinan Aygün hakkında 765 sayılı TCK`nın 147. maddesine göre "Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Sinan Aygün`ün bu eyleminin eksik teşebbüs aşamasında kaldığından cezasını 15 yıla düşüren heyet, sanığın yargılama sürecindeki tutum ve davranışlarını da dikkate alarak, cezasını 12 yıl 6 aya indirdi.

Heyet, Sinan Aygün`ün "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" suçundan da 1 yıl 15 gün hapis cezası olmak üzere toplam 13 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti ayrıca Sinan Aygün`ün evinde yapılan aramada, kasasında bulunan ve Ergenekon Silahlı Terör Örgütünün bir kısım eylem ile faaliyetlerinin finansmanı için bulundurduğu anlaşılan 2 milyon 500 Avroya da el konulmasına karar verdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir