• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Manisa'da Bayram tedbirleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Bayram öncesi ve süresince asayiş, trafik ve sağlık konularında vatandaşların herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için gerekil tedbirlerin alındığını belirten valilik aşağıdaki hususların bayram süresince aralıksız sürdürüleceğini belirtti;

"İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personele ek görev yazılmak suretiyle yaya devriye sayısı arttırılmıştır.


Bayram öncesi halkın yoğun olarak bulunduğu alış-veriş merkezleri, Pazar yerleri, mağaza ve dükkânlar ile gar ve terminalin bulunduğu yerlerde; kapkaç, yankesicilik, kaldırımcılık ve dolandırıcılık olaylarına karşı sivil ve resmi devriye sayıları arttırılarak kontrollere başlanmıştır.


Vatandaşlarımızın alış-veriş ve ziyaret amacıyla evlerinden ayrılacak olmaları nedeniyle evden hırsızlık olaylarının artabileceği göz önünde bulundurularak, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin cadde ve ara sokaklarda daha duyarlı bir şekilde devriye halinde bulunmaları sağlanmıştır.


Mezarlıkların bayram öncesi ve süresince yoğun olarak ziyaret edileceği de göz önünde bulundurularak mezarlıklar civarında gerekli güvenlik önlemleri İl Emniyet Müdürlüğümüzce alınmıştır.


Bayram tatili sebebiyle vatandaşlarımızın gerek özel araçları ile gerekse şehirlerarası otobüsler ile yapacakları yolculuk nedeni ile trafik yoğunluğu artacağından, halkımızın rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla:
1. Terminal giriş- çıkış trafik nokta görevlisince takograf kontrollerine titizlikle devam edilecek,

2. Şehirler arası otobüs terminalinden çıkış yapacak araç sürücüleri nokta görevlisi tarafından çalışma sürelerine uymayan ve hız limitini aşan ve takograf cihazlarına müdahale edildiği tespit edilen araç sürücülerine gerekli cezai işlem uygulanarak gerekirse trafikten men edilecektir.

Alkollü, yorgun, uykusuz olup- olmadıkları kontrol edilecek aksi takdirde sefere çıkmalarına izin verilmeyecektir.

3. Görevli ekiplerimizce sorumluluk bölgelerinde radarla hız kontrolüne ağırlık verecektir.

4. Arefe ve bayram günü halkımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlık civarında rahat ziyaretlerini sağlamak için gerekli trafik tedbirleri alınarak kontrolleri sağlanacaktır." (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir