• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Örtünün Amacı; `Rızayı İlahi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başörtüsünü kimlik edinmiş ve yaşı küçük bir kardeşimiz gözlerindeki rahatsızlıktan dolayı hastanenin yolunu tutar. Sıra ona geldiğinde annesi ile birlikte içeri girer. Doktor; göze takılan aleti takmasını söyleyince, örtüsünden dolayı zorlanır. Bu sırada doktor, annesine dönerek “her yerini kapatmışsınız bunun” der. Anneden önce kardeşimiz hemen atılarak, “kimse kapatmadı ben kendim kapandım.” diyerek, doktorun beklemediği bir cevabı vermiş olur.

Bu örtülerin birçoğunun anne-baba istediği için takıldığını sanmasınlar. Gelenek ve göreneklerin esiri olmuş bir örtü olmadığını da anlasınlar..

İlk niyetin, emri ifaya yönelik bir amaç olduğunu böyle cevaplar aşikar edince, tam tersine düşünen muhatabımıza etki edebiliyor. Nitekim kardeşimiz muayene olup çıkmak üzereyken doktor ona yönelip; “peki niçin kapanıyorsun?” sualini sorar. Kardeşimizin, “Allah emrettiği için” demesi, yüzünde değişime neden olur. Çünkü ya sessizlik bekliyordur, ya da aile baskısına vurgu yaparak bu kardeşin ezik durmasını istiyordur.

Bu tür düşmanlıklar bilhassa metropollerde sıkça görünüyor. Tabi ki karşısındakini aşağılamaya dair takındıkları tavrı, Allah ters yüz ediyor ve sessizliğe mahkum oluyorlar.

HAFTANIN YAZISI /

ESRA / İZMİR – YAŞ: 18

Bu haberler de ilginizi çekebilir