• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Üniversitede öğrenci sayısı artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi, bu yıl 21 yeni önlisans ve lisans bölüm/program ile eğitim öğretime devam edecek. Yeni açılan Biyomühendislik, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümleri tamamen İngilizce eğitim yapacak. Yeni açılmalarına rağmen Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Yazılım Mühendisliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Rekreasyon, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Sosyal Hizmet bölümleri büyük rağbet görerek kontenjanlarını doldurmuştur.


Uzaktan eğitimde de bölüm sayısı ikiden yediye çıkmış Kamu Yönetimi Lisans, Çocuk Gelişimi Önlisans, İş Sağlığı ve Güvenliği Önlisans programlarına öğrenci alınmıştır. Lisansüstünde yeni açılan uzaktan eğitim bölümleri ise Mühendislik Yönetimi ve Sağlıkta İletişim bölümleridir. Uzaktan Eğitim Programlarının güçlendirilmesi ile üniversiteye gelemeyeceklere de online bilgisayar üzerinden eğitim verilmesi hedeflenmiştir.


Böylece bu yıl ilk defa yeni kurulan Teknoloji Fakültesine öğrenci alımı gerçekleştirilmiştir. Hedefimiz yeni fakülte bölüm ve programlarla eğitim çeşitliliği ve kalitesini artırmak ve ileride 50 bin öğrenci kapasitesine ulaşmaktır. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir