• DOLAR 32.284
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2409.889
  • ...
İslami STK'lar depremzedelerin yanında yer almaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Depremin ilk gününden itibaren depremzedelerin her türlü sıkıntısına koşan ve hayata tutunmaları için gayret eden İslami STK'lar sahada çalışmalarına devam ediyor.

Konteyner konteyner gezerek depremzedelerin psikolojilerinin düzelmesi için gayret sarf eden TDV Adıyaman Gençlik Kolları, depremin acısını unutturmaya çalışıyor.

"Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz"

Edanur Çetin

Kendisi de bir depremzede olan TDV Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı Edanur Çetin, "Kendimiz de depremzede olmamıza rağmen 6 Şubat'tan bu yana gönüllü arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz inşallah. Bugün konteyner kentleri ziyaret etmeye geldik. Çocuklarla çeşitli oyunlar oynayıp, ablalarımızın, amcalarımızın, dedelerimizin dertlerini dinliyor manevi destek vermeye çalışıyoruz. Biz şimdi birbirimize sahip çıkmasak ne zaman sahip çıkacağız." dedi.

"Depremzedelerle birlikte vakit geçirmeye çalışıyoruz"

Nida Karataş

Depremzedeler için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Nida Karataş, "Depremzede çocuklar ve büyüklerle birlikte vakit geçirmeye çalışıyoruz. Çocukları bir nebze de olsa mutlu etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kendimiz de depremzede olduğumuz halde diğer depremzedelerin acılarına ortak olmaya bir nebze de olsa acılarını paylaşmaya çalışıyoruz. Duygularını paylaşıp onlarla konuşuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kendimizde depremzedeyiz"

Beyzanur Ercemal

Konteyner kentlerde yaşayan depremzedelerin dertlerine ortak olmaya çalıştıklarını dile getiren Beyzanur Ercemal, "Konteyner kentleri dolaşıp çocuklara bir nebzede olsa mutluluk yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Onlara moral kaynağı olmaya çalışıyoruz. Zor bir süreçten geçtik depremin o zor anlarını hep birlikte unutmak için çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir