• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
KAYBETTİKÇE AGRESİFLEŞİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi
CHP Genel Başkanı ve aynı zamanda Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçimde aldığı ağır yenilgiyi hazmedemiyor. Türkiye içinde ve dahi Türkiye’nin dışarıdaki düşmanları da dahil Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı cephe almış tüm kesimlerin desteğini arkasına alan Kılıçdaroğlu bu defa seçimi kazanacağını düşünüyordu. Ancak seçimde milletin feraseti karşısında kaybeden ve iki buçuk milyon oy farkıyla Erdoğan’ın arkasında kalan Kılıçdaroğlu, kaybettikçe agresifleşiyor ve hatta saldırgan tavırlar sergiliyor. Kılıçdaroğlu’nun her geçen gün dozunu arttırdığı saldırgan tavırlar tabana da bir mesaj olarak yansıyor ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy veren kesime ağır hakaretler ediliyor. Deprem bölgesinden Erdoğan’a yüksek oy çıkmasını hazmedemeyen kesim ağza alınmayacak hakaretlerle yenilginin sorumlusunu depremzedeler ilan etti. CHP’li belediyeler depremzedeler için sağladığı imkanları geri çekiyor, birçok CHP’li de depremzedelere gönderdiklerini haram ediyor.

ÖFKE NÖBETLERİ GEÇİRİYORLAR
14 Mayıs seçim sonuçlarının muhalefeti sarsması, muhalefetin ektiği nefret siyasetini de tetikledi. Kimi oyların çalındığını ileri sürerek öfke nöbetleri geçirdi, kimi de hıncını ve öfkesini insanlıktan çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verenlere yöneltti. Şu anda sosyal medyada zaman zaman da alanlara yansıyan nefret tohumları yeni bir durum ve bu son süreçle ortaya çıkan bir şey değil. Son dönemlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bunu bir siyasi strateji olarak devreye soktu. Her fırsatta kendisine oy vermeyen öğretmenlere, hâkimlere, askerlere hakaret etti; depremin ikinci gününde "Seçimi erteleyecekler", bölgeye gittiğinde de "Beni tutuklayın" diyerek kışkırtıcı çıkışlar yaptı. Seçim yenilgisinden de bir ders almamışlar ki Kılıçdaroğlu, daha ikinci turun başında yine nefret siyasetiyle ortaya çıktı. Sinan Oğan'a giden oylara göz koyduğu için işe göçmen düşmanlığıyla başladı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada; "Bugün 10 milyon düzensiz mülteciyi içimize sokan bu zihniyete vatanımızı bırakmayacağız.” İfadelerini kullandı.

BASKILAR SONRASI MASAYI YUMRUKLADI
Seçimler öncesinde hatta oy sayımı sırasında da "Öndeyiz" algısına girişen Kılıçdaroğlu, aldığı ağır yenilgi sonrası hedef tahtasına kondu. Kendisine yakın anket şirketleri tarafından ilk turda seçimi kazanacağı iddia edilen Kılıçdaroğlu, parti tabanında ve Yedili Masa'da büyük hayal kırıklığına neden oldu. CHP lideri, yayınladığı ve sinirli halleriyle dikkat çektiği videoda, önündeki masayı yumruklayarak, "Buradayım be buradayım, vallahi de billahi sonuna kadar mücadele edeceğim. Buradayım." dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu tepkisinin nedeninin, CHP içerisinden kendisine gelen "Seçim sonuçlarını bu şekilde kabul et, Erdoğan'ı arayarak tebrik et, genel başkanlıktan istifa et" baskısı olduğu ifade edildi. Siyaset kulislerine göre; Kılıçdaroğlu'na yönelik baskıların bununla da sınırlı kalmadığı, İYİ Parti kanadından da "Adaylıktan çekil" şeklinde tepkilere maruz kaldığı belirtildi.

HDP İLE GİZLİ KAPILAR ARKASINDA GÖRÜŞÜYOR HEDEFİNE HÜDA PAR’I KOYUYOR
Gittikçe daha da agresif tavırlar içerisinde giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yayınladığı videosunda sert üslubunu devam ettirdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve ona destek veren HÜDA PAR’a yönelik tezviratlarını sürdürmekten geri durmadı. PKK’nın siyasi kanadı HDP ile gizli ortaklıklar içerisinde giren, kapalı kapılar ardından sözler veren Kılıçdaroğlu, ortağına halel gelmemesi için sürekli hedef saptırıyor ve HÜDA PAR’a saldırıyor. Düne kadar aldığı oy oranını küçümsedikleri HÜDA PAR’a yönelik iftira ve algı operasyonlarını devam ettiren Kılıçdaroğlu, HÜDA PAR’ın parti programındaki ifadeleri çarpıtarak saldırmaya başladı. Kılıçdaroğlu, HÜDA PAR’ın yalnız yaşayan, kimsesiz kadınlara devlet bütçesinden fon ayrılıp desteklenmesini çarpıtarak büyük bir iftira ortaya attı. Kılıçdaroğlu, “Kadınları sahiplendireceğini söyleyenlere bu vatanı bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR’DAN İFTİRALARA CEVAP; KILIÇDAROĞLU VE TROLLERİ KELİMEYİ KIRPTI
Her fırsatta HÜDA PAR’a saldıran, çamur atmaya kalkan Kılıçdaroğlu’na HÜDA PAR’dan cevap gecikmedi. HÜDA PAR'ın Genel İdare Kurulu Üyesi Aynur Sülün iddia ve saldırılara bir açıklama getirerek; "Kılıçdaroğlu ve trolleri kelimeyi kırptı ve onun üzerinden kirli bir algı yürüttü. Aslında mesele onların lanse etmeye çalıştığı gibi değil. Parti programımızda bahsedilen şey, ihtiyaç sahipleri için devlet hazinesinden bağımsız olarak bir fon oluşturulması ve bundan muhtaçlar başta olmak üzere yalnız yaşayan kadınların da yararlanmasının sağlanmasıdır. Yani yalnız yaşayan kadınlara maddi destek sağlanmasıdır. Açık bir şekilde programımızda mesele ele alınmıştır." dedi.

“SEÇİMLERDE ALMIŞ OLDUĞUNUZ AĞIR YENİLGİ…”
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kılıçdaroğlu’nun agresif tavırlarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu; “Sayın Kılıçdaroğlu; görüyoruz ki, seçimlerde almış olduğunuz ağır yenilgi, ittifak ortaklarınız tarafından uğradığınız acı ihanetler, yakın ekibiniz ve anketörleriniz tarafından kandırılmış olmanız, sizleri fena şekilde sinirlendirmiş ve oldukça yıpratmış... Gergin ses tonunuz…”

Bu haberler de ilginizi çekebilir