• DOLAR 34.652
  • EURO 36.36
  • ALTIN 2927.299
  • ...
Uzmanlardan diş beyazlatma uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diş Hekimi Merve Hülakü, diş beyazlatmada kullanılan yöntemler hakkında açıklamalarda bulundu.

Hülakü, klinikte ve evde uygulanmak üzere iki tip beyazlatma işleminin olduğunu söyleyerek ofis tipi yani klinikte uygulanan hekim kontrolündeki beyazlatma işleminin daha zahmetsiz ve daha güvenilir olduğunu söyledi.

Hülakü, piyasada veya eczanelerde gelişigüzel satılan beyazlatma ürünleri noktasında dikkatli olunması çağrısı yaparak, diş beyazlatmada kullanılan ajanların diş etleri veya ağız içindeki dil gibi yumuşak dokulara zarar verebileceği uyarısında bulundu.

“Ofis tipi diş beyazlatmayı tercih ediyoruz”

Hülakü, “Diş beyazlatma, dişlerin dış yüzeyinde veya dış etkenlerle dişin daha iç tabakalarındaki renklenmeleri belli ajanlarla açıp dişleri beyazlatma sağladığımız bir yöntemdir. İki tip diş beyazlatma işlemimiz var. Biri ev tipi diğeri de ofis tipi. Ofis tipi diş beyazlatmada diş hekimlerinin kendi kliniğinde belirli beyazlatıcı ajanlarla, belirli bir ışın kaynağı ile bu lazer veya yüksek yoğunluklu ışın kaynakları da olabilir, bu ışık kaynakları altında diş etlerini koruyarak uyguladığımız bir yöntemdir. Ev tipinde ise hastalardan ölçü alırız, bu ölçü rehberliğinde şeffaf plaklar hazırlarız ve bu şeffaf plaklara doktorun reçete ettiği ajanlarla ev içinde doktorun yönlendirmesiyle belirli saat ve sürelerde hastaların uyguladığı bir yöntemdir. Fakat ofis tipini daha çok öneriyorum. Ofis tipi uygulaması daha zahmetsiz bir işlem olup kullandığımız beyazlatıcı ajanların yoğunluğu daha yüksektir. Ofis tipi çok profesyonel ve riskli bir uygulamadır. Çünkü diş etlerine ve ağız içi yumuşak dokulara zarar gelebilir, tahrip edip yakabilir. Bu ajanlar çok hassas ajanlardır. Bu yüzden hem daha zahmetsiz hem de daha güvenilir olduğu için ben hastalarıma ofis tipi yani klinikte uyguladığımız beyazlatma işlemini öneriyorum.” dedi.

“Ev tipi uygulamalarda verim daha azdır ve risk barındırır”

Hülakü, “Ev tipi uygulaması daha düşük yoğunlukta olduğu için hem aldığımız verim azalıyor hem de hastalar bazen daha çok beyazlasın diye önerdiğimiz maksimum 4-6 saat sınırını aşıyorlar ve daha uzun süreli bekletiyorlar. Bizler ölçü alıp şeffaf plaklar hazırlıyoruz ve içerisine ajanlar uygulanıp 4 veya maksimum 6 saate kadar bekletiyoruz. Bu durum kişiden kişiye veya hastadan hastaya veya dişteki renklenmelere göre değişebilir. Mesela bir hekim arkadaşımızın hastası dişleri daha çok beyazlasın diye beyazlatıcı ürünü daha fazla süre ağzında tutmuştu ve bunun sonucunda dili paramparça olmuştu ve yanmıştı. Bu tarz oluşabilecek olumsuz sonuçlardan dolayı ev tipini değil de ofis tipi uygulamayı tercih ve tavsiye ediyorum. Ev tipine yönlendirdiğimiz hastalar genelde hafif işlemler veya hafif renk kayıpları olunca bu seviyedeki hastaları yönlendiriyoruz onun dışında klinik ortamı veya ofis tipi dediğimiz uygulama her zaman tercihimizdir.” ifadelerini kullandı.

Hülakü, diş beyazlatmada dikkat edilmesi gereken hususlarda ise şu ifadelere yer verdi:

“Diş beyazlatmada kullanılan ajanların içeriği çok yüksek. Bunlar eczanelerde satılan klasik standart kalıplar halinde olabilir. Eczanelerdeki bu hazır ürünler standart bir kalıp olduğu için beyazlatıcı ajan oranı azaltılmıştır. Azaldığı için etkisi çok azdır ve daha zahmetlidir. Uygulanan gün içinde hafif bir parlaklık verir ancak ertesi gün veya bir sonraki gün muhtemelen eski haline dönecektir. Bir de doktorların reçete ettiği ajanlarla evde yapılan ürünler vardır. Bunları da çok dikkat ederek kullanılmalıdır. Bir hastanın daha çok beyazlasın diye kullandığı ürün ağız içi dokuya zarar verir. O açıdan ev tipine çok fazla yönlendirmiyorum. Tercihimiz ve yönlendirmemiz, daha hızlı, daha verimli ve kullandığımız beyazlatıcı ajan oranının daha yüksek olduğu daha konforlu uygulama olan klinik ortamında uygulanan ofis tipi uygulamasını tercih ediyorum. “ (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir