• DOLAR 32.287
  • EURO 35
  • ALTIN 2424.241
  • ...
Kılıçdaroğlu söylem değiştirdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlk turda ağır bir mağlubiyet yaşayan Kılıçdaroğlu cephesi çalışmalarında ilk sıraya HÜDA PAR'ı da hedef gösterek milliyetçi oyları almayı da hedef belirledi.

CHP'de Genel Başkanın'ndan milletvekiline, il başkanlarından ilçe başkanlarına kadar verilen demeçlerin hepsi, milliyetçi kesimlerden oy alabilme doğrultusunda değişti.

Özellikle ilk turda Sinan Oğan'a gelen oyları hanesine kazandırmak isteyen CHP Genel Başkanı, bugün kameraların karşısına geçerek bu hedef doğrultusunda söylem değiştirdi.

İlk turdaki seçimlere Kandil'in desteği doğrultusunda HDP'yle birlikte hareket eden Kılıçdaroğlu, yeni kampanyasında söylemlerini PKK karşıtı üzerinden sürdürdü.

PKK ile hiçbir zaman aynı masaya oturmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu "Buradan açık ve tekrar ilan ediyorum. Bütün vatandaşlarıma ilan ediyorum. Ben terör örgütleriyle masaya asla oturmadım, hiçbir zaman da oturmayacağım. Nokta. Ben hiçbir zaman Mehmetçiğimize kumpas kuranlarla yan yana durmadım. Asla durmayacağım." ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu da söylem değiştirdi
CHP Lideri'nin bu söylemine daha önce PKK'ye desek açıklamalarında bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

İlk turda Sinan Oğan'a gelen milliyetçi oyların ikinci turda Kılıçdaroğlu'na gelmesi gerektiğini ima eden Kaftancıoğlu "Abdullah Öcalan terör örgütünün kurucusudur. Şu anda cezasını çekiyordur. Biz terör örgütlerinin ismini dahi anmayız ki toplumda yayılmasın. Sinan Oğan'a oy veren vatandaşlar, gençler milliyetçiyse ikinci turda nerede duracağını bilecektir." dedi.

Ben PKK ile hiçbir zaman aynı masaya oturmam diyen Kılıçdaroğlu, her fırsatta kandile imralıya selam çakan ve sırtını PKK, YPG YPJ'ye dayadığını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı parti mekezinde ziyaret etti ve sonrasında HDP kendisini destekleme kararı aldı.
Kılıçdaroğlu'nu  destekleyen HDP seçimden sonra  ise tüm PKK'lilerin serbest kalacağını bas bas bağırmaya başladı.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir