• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Muttaki, İranlı mevkidaşı Abdullahiyan ile telefonla görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muttaki, Abdullahiyan ile yaptığı telefon görüşmesinde, ticaret başta olmak üzere elektrik, demiryolu, ortak sınır gibi birçok konuda iki ülke arasında var olan mevcut iş birliğinin genişletilmesi konusunu konuştu.

İran'daki Afgan mahkumların serbest bırakılması ve su konusunun da gündeme geldiği görüşmede, iyi komşuluk ilişkilerine vurgu yapıldı.

Muttaki, Afganistan Sanayi ve Ticaret Bakanı başkanlığındaki ticaret heyetinin geçtiğimiz günlerde İran'a yaptığı verimli ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Khaf-Herat Demiryolu projesinin uygulanmasında, iki ülke demiryolu departmanlarının yakın iş birliği içinde olduğunu söyledi.

Afganistan'ın batı bölgelerinde yaşanan su sıkıntısı ve yağışların azalması gibi sorunlara da değinen Muttaki, iki hükümet arasında su konusunda var olan anlaşma çerçevesinde Afgan tarafının resmi pozisyonuna dikkat çekti.

Muttaki son olarak, iki ülke arasında dostane ve iyi komşuluk ilişkilerinin kurulması, güçlendirilmesi, gelişen ilişkilerin zarar görmemesi konularına vurgu yaparak olumsuzlukların önlenmesi için her iki tarafın da ciddi özen göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise, iki ülke arasındaki iş birliğinin hızlanması konusunun önemine vurgu yaparak, Afganistan halkı ve hükümetiyle iyi ilişkiler içinde olmak istediklerini belirtti.

Abdullahiyan, Afganistan ile İran arasındaki mevcut ilişkilerin olumsuz propagandalardan etkilenmemesi gerektiğinin de altını çizdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir