• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bingöl FM'in hatim kampanyası sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl'de 102,0 frekansında 24 saat İslami yayın yapan Bingöl FM, üç aylar münasebetiyle hatim kampanyası başlatmıştı.

Halkın daha çok Kuran'la hem hal olması için bu hatim kampanyasını başlattıklarını belirten Bingöl FM programcı ve sunucularından Ömer Aşkın, yaklaşık üç aydır devam eden hatim kampanyası etkinliğimiz Kadir Gecesinde okunan Hatim duası ile sona ermiştir. Şunu belirtmeliyiz ki, bu okunan hatimler halkımızın ramazan ayı için okudukları hatimler değildir. Ağırlıklı olarak Bingöl FM'in Hatim Kampanyası programı çerçevesinde okunmuştur. Hatim kampanyamıza katılan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bizim vesilemizle halkımızın Kur'an okuması bizleri de mutlu etmiştir" dedi.

 

"Ramazan Ayı içerisinde Diyanet çalışanlarından ve Sivil Toplum Kuruluşlarından alanında uzman kişileri her güne bir konu ve konuk suretiyle iftara doğru programında canlı yayına davet ederek, ramazan ayının maneviyatına uygun programlar gerçekleştirdik. Türkçe ve Zazaca olmak üzere iki dilde Fıkıh programları düzenledik. Gündemi yakından takip eden bir kuruluşuz. Mısır'da yaşanan darbeye kayıtsız kalmayarak Eğitimci-Yazar M.Ali Gönül Hocamızla "Mısır Özel" programı düzenledik. Mısır, Arakan ve Suriye başta olmak üzere tüm zulüm altındaki Müslüman ülkeler için yayınlarımız boyunca dua dinletileri gerçekleştirdik. Radyomuzda dinleyicilerimize günde üç cüz okumalarını sağlayarak toplamda 3 hatimin indirilmesine vesile olduk" ifadelerini kullandı.

 

Aşkın açıklamasının devamında, "Ramazan ayında İftara Doğru programımıza katılımlarından ötürü gerek STK temsilcilerine, gerek Bingöl İl Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren katılımcı imam hatiplere, özellikle Fıkıh programlarında halkımızın ve dinleyicilerimizin fıkhi taleplerine ve ihtiyaçlarına cevap veren programlarında ötürü ilahiyatçı Sadullah Arpa ve bölge âlimlerimizden Molla Sahap Korkutata'ya katkılarından ötürü ayrıca teşekkür ediyoruz. Her ne kadar üzerimize düşeni yapamasak da elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz. Bu konuda biz Bingöl halkının sedasının yankısı olduğumuz gibi, onlarında bizim sedamızın yankısı olmasını istiyoruz.

Bu vesile ile Bingöl FM ailesi olarak, tüm hemşerilerimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, ümmetin vahdetine vesile olması, mutluluk ve huzur getirmesi temennilerinde bulunuyoruz" diye konuştu. (Enis Ağırbaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir