• DOLAR 32.291
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2382.304
  • ...
ABD, Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanlığı, Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz Tahıl Girişimi'nin süresinin uzatıldığı açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu. AK Parti'nin il başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve milletvekili adaylarına canlı bağlantı ile hitap etti Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizin gayretleri, Rus dostlarımızın desteği ve Ukraynalı dostlarımızın katkılarıyla Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nın 2 ay daha uzatılmasına karar verildi" ifadelerini kullanmıştı.

Patel, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresinin uzatılmasının önemine vurgu yaparken Rusya'yı eleştirdi.

Dünyanın birkaç haftada bir Moskova'ya tahıl koridorunun önemini hatırlatmak zorunda kalmaması gerektiğini söyleyen Patel, şöyle konuştu:

"Birkaç haftada bir Moskova'ya sözlerini tutmaları ve insanların açlığını Ukrayna'ya karşı savaşlarında silah olarak kullanmalarına son vermelerini hatırlatmak zorunda kalmamalıyız. Rusya'ya tahılın ihtiyaç sahiplerine ulaşması için denetimleri engellemeyi bırakması gerektiğini hatırlatmak zorunda kalmamalıyız. Dünyanın Karadeniz Tahıl Girişimine ihtiyacı var."

Rusya'nın Ukrayna ile savaşını sona erdirmesi gerektiğini ifade eden Patel, savaşın sona ermesinin tarımsal ticaretin normale dönmesine ve küresel gıda güvenliğinin önemli ölçüde iyileşmesine olanak sağlayacağını belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir