• DOLAR 34.3
  • EURO 37.512
  • ALTIN 2927.973
  • ...
Korkut Rahmet Der 160 ailenin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Hayır kervanının yolcularından Muş`un Korkut ilçesinde İslami faaliyet gösteren Korkut Rahmet Der, Ramazan ayında 160 fakir ve muhtaç ailenin yüzünü güldürdü. Yardım faaliyetlerini Korkut merkez ve köylere yayan Rahmet Der, fakir ve muhtaçların umudu olmaya devam ediyor.

Yardım faaliyetlerini Korkut ilçe Merkez ve köyleri, Hasköy ilçe Merkez ve köyleri olmak üzere toplamda 35 köyde yardım faaliyeti yaptıklarını söyleyen Korkut Rahmet Der Başkanı Murat Çakır, hedeflerinin ulaşabildikleri her yere gitmek olduğunu söyledi.
İmkanları elverdikçe faaliyet alanını genişleteceklerini belirten Çakır `` Gayemiz öncelikle Rabbimize daha sonra da toplumumuza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmektir. İnsanımızın içinde bulunduğu durumu görmek ve öğrenmek isteyenler toplumun içine çıksınlar gezsinler ve insanımızın halini yerinede görsünler. Görsünler ki madden ve manen insanımızın içinde bulunduğu durumu ve acı tabloyu bizzat müşahede etsinler. İnsanların terk edilmişliklerini yalnız bırakılmışlığını ve halkımızın içinde bulunduğu sefaleti görsünler. `` dedi.

İnsanların içinde bulunduğu içler acısı hali gördükten sonra bir Müslüman ve insan olarak insanın sorumluluğunu daha iyi idrak ettiğini belirten Çakır, `` Allaha hamdolsun ki bizi fakir ve yoksulların dert ve kederlerine ortak kıldı ve bizleri bu hayır kervanı sayesinde onarla bir araya getirdi, tanıştırdı. gerçekten insanımızın içinde bulunduğu içler acısı manzaraya şahit olduktan sonra insan Bir insan ve bir Müslüman olarak sorumluluğunu daha iyi idrak ediyor ve çok daha fazla şey yapması gerektiğine inanıyor. Biz de bu anlamda daha çok hizmet etmek istiyoruz fakat imkanlar kısıtlı olduğu için ancak elde olan imkanlar nispetinde yardımcı olabiliyoruz. Biz istiyoruz ki hayırsever halkımız gelip bizimle beraber gezsin, insanların ne kadar mağdur ve muhtaç olduklarına bizzat kendileri şahit olsun.`` dedi.

Her geçen gün İslami çalışma ve yardıma muhtaç ailelere yönelik faaliyet ağını biraz daha genişleteceklerini ifade eden Çakır, bu anlamda tüm hayır severleri bu rahmet kervanında yol almaya beklediklerini söyledi.
(M. Şirin Çağlayan - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir