• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
CHP ve MHP`den Ergenekon Kararlarına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ergenekon davası ile ilgili, "Bizim aradığımız nedir? Yargının siyasallaşmadan hak ve hakikati, gerçeği bulması, adaletin tecelli etmesidir. Bu süreç içinde bu kararları milletin de vicdanına sığmalı, adaletin de vicdanına sığmalı." dedi.

Oktay Vural, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında karar duruşması yapılan Ergenekon davası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vural, kararları henüz görmediğini belirterek, "Tam sonucu alarak ona göre değerlendirme yapmak lazım." dedi.

KOÇ: SONUÇLAR SİYASİ KARARLARDIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, Ergenekon Davası kararlarıyla ilgili "Sonuçlar hukuk kararları değil, ağırlıklı olarak siyasi kararlardır. Siyasi yönlendirme ve telkinlerle alınmış kararlardır" dedi.

Özel bir televizyon kanalının canlı yayınında konuşan Koç, bütünüyle bakıldığında Ergenekon sürecinin, sanki hükümetin tutumuna muhalif bir kitleyi önce bir araya getirmeye, daha sonra bir takım kurgu, düzmece delillerle suç icat ederek bunları ilişkilendirmeye ve tersine işleyen bir şekilde; bir sanık yaratıp oradan delil imal etmeye dönük bir süreç gibi gözüktüğünü ifade etti.

Bu kararlar karşısında vicdanının ikna olmadığını ifade eden Koç, "O bölgede uçuşa kapalı hava sahası ilan ediliyor, NOTAM yayınlanıyor. Nedir bu, bu kaygı, bu çekince, bu korku nedir? Gerçekten özel yetkili mahkeme, aldığı önlemler de özel. Sonuçlar hukuk kararları değil, ağırlı olarak siyasi kararlardır. Siyasi yönlendirme ve telkinlerle alınmış kararlardır" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir