• DOLAR 32.401
  • EURO 34.658
  • ALTIN 2393.559
  • ...
Depremzedeler: Enkazlarla beraber anılarımız da kaldırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şubat 2023'de aynı meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremde çok büyük hasar alan Adıyaman'da konutların yüzde 68.1 hasar aldı.

Aynı gün meydana gelen iki büyük depremde 216 bin 744 konuttan 147 bin 700'ü hasar görürken yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı 56 bin 256 konutta enkaz haline geldi.

Yıkımı devam eden 7 bin ağır hasarlı konuttaki çalışmaları gören vatandaşla bir zamanlar anılarının olduğu caddelerin şimdilerde sessizliğe bürünmesine iç çekiyor.

"Bir zamanlar bu caddede dostlarımız, arkadaşlarımız vardı"

Ayhan Yılmaz

Yıllardır saat kulesi çevresinde çalıştığını belirten belediye çalışanlarından Ayhan Yılmaz, "Adıyaman'da büyük bir deprem oldu. Rabbim bir daha o felaketi yaşatmasın. Bir zamanlar Sağlık Ocağı Caddesi çok haraketli bir caddeydi şu anda göründüğü gibi yıkılıyor. Enkazlar kaldırılıyor. Çok canlarımız gitti Allah rahmet eylesin. Yaralılara acil şifalar, geride kalanlara sabırlar diliyorum Rabbimden. Bir zamanlar bu caddede dostlarımız, arkadaşlarımız meşhur sağlık ekmeğimiz vardı. Poğaça almak için sıraya girer, çayımızı içerdik. Çok gariban ekmek yedi burada. Ama şu anda gördüğünüz gibi yıkılıyor, enkaz haline geldi. İnşallah hep birlikte daha güzel bir Adıyaman'a kavuşuruz ama biraz sabredeceğiz." dedi.

"Bir zamanlar çay içtiğimiz yeler şimdi enkaz"

Abuzer Özdemir

Bir zamanlar insanların yoğun olarak yaşadığı alanların şimdilerde sesiz sedasız olduğuna dikkat çeken Abuzer Özdemir, "Rabbim ölmüşlerimize rahmet etsin. Biz zamanlar bu caddelerdeki iş yerleri ve insanların yoğunluğu nedeniyle buralarda canlılık vardı. Şimdi yıkılan evler ve geriye kalan enkazla bizlerde bir hüzün meydana getiriyor. Rabbim kalanlara sabır versin. Ben de birçok akrabamı kaybettim. Şu an hüzünlüyüz ama elimizden bir şey gelmiyor. Rabbimi hepimize sabır versin." ifadelerini kullandı.

"İnsanlar yaşadıkları yelerin yıkılışını seyrediyor"

Mehmet Sarsılamaz

Yıkım ve enkaz kaldırma ekibinde ye alan ve insanların çaresiz bir şekilde seyrettiğini dile getiren Mehmet Sarsılamaz, "Diyarbakır'dan deprem bölgesindeki enkazı kaldırmak için geldim. Şu ana kadar yüz binanın yıkımını yaptım. Adıyaman'da bütün binalar yerle bir olmuş. İnsanların çoğu evleri yıkılırken izliyor. Bu acı dolu bir duygudur. İnsanların evleri yıkılmış, yakınlarını kaybetmişler ama bu enkazların da temizlenmesi gerekiyor bunun için elimizden geleni yapıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir