• DOLAR 34.29
  • EURO 37.528
  • ALTIN 2929.96
  • ...
Çorum'a 15 tesis birden
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ÇORUM - Temeli atılan ve hizmete alınan 15 adet tesisin; 4 adedi gölet, 1 adedi sulama tesisi, 10 adedi de taşkın koruma tesisinden oluşuyor. Tesislerin tamamının hizmete girmesiyle 22 bin 600 dekar tarım alanı sulamaya açılacak, 4 ilçe ve 7 yerleşim yeri taşkınlardan korunacak.

 

Mimar Sinan Mahallesi'nde düzenlenen temel atma törenine Bakanlar Prof. Dr. Eroğlu ve Şimşek'in yanısıra Vali Sabri Başköy; AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım, Cahit Bağcı; Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bürokratları ile davetliler katıldı.

 

2002 yılı ve öncesine gidildiğinde Türkiye'de her 100 liralık verginin 86 lirasının iç ve dış borç faize ödendiğini açıklayan Bakan Şimşek, vergi gelirlerinden çok az bir oranının hizmet ve yatırım için ayrıldığını, birçok projeye başlanılamadığını, başlayan projelerin ise bitirilemediğini belirtti.

 

Artık devletin topladığı verginin 84 lirasını millete yatırım ve hizmet olarak sunduğunu dile getiren Bakan Şimşek, "Eskiden yatırımlar ortalama 9 yılda biterdi. Hükümetimiz döneminde çok büyük yatırımlar yapmamıza rağmen artık yatırımları 3 yıl içerisinde bitiriyoruz. Başbakanımız liderliğinde bir tek amacımız ve hedefimiz var: Güzel ülkemizi daha ileriye taşımak, milletimize hizmette bulunmak ve sizlerin hayır duasını almak…" dedi.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, 32 milyon TL'ye mal olacak 15 tesisin temel atma ve açılışını yapmak için Çorum'da olduklarını söyledi.

 

Çorum'a elleri boş gelmediklerini kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu "33 tane daha müjde var. Toplam maliyeti 144 milyon TL… 2013 ve 2014 yıllarını Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından 'Çorum'da Hamle Yılı' ilan ediyoruz. Ayrıca Türkiye'de çok büyük bir projeye imza atıyoruz: '1000 Günde 1000 Gölet'… Çorum'a normalde 12 tane düşmesi lazım. Maliye Bakanımız geldiği için Milletvekillerimizin de desteğiyle bunu 24'e çıkardık. Çorum'a 24 tane gölet yapacağız. Çorum için büyük düşündük. Geçen yılsonuna kadar Çorum'a 3,5 milyar TL yatırım yapılmış. Bu yıl da 2 milyar TL yatırım yapılmış. Toplamda bu yılsonuna kadar 5,5 milyar TL'lik yatırım yapılacak. Çorum Çorum olalı bu kadar büyük yatırım görmemiştir. Bugüne kadar birçok projeyi bitirdik. 42 dere ıslahı yapıldı. Çorum'a 2050 yılına kadar yetecek içme suyu projesi hazırladık. Bunun yanı sıra çok sayıda sulama göletleri yapıyoruz. Her ilçeye birer tane gölet yapmak için azmettik. Özel idarelerin ellerindeki tüm projeleri alıyoruz ve yapıyoruz. Burada 750 bin dekarlık arazide ağaçlandırma çalışması yapıldı. 38 milyon 500 bin adet fidanı toprakla buluşturduk." şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Bakan Şimşek ve Prof. Dr. Eroğlu, 15 tesisin temelini attı. Temel atma töreninin ardından her iki Bakan da, Çorum Belediyesi tarafından verilen halk iftarına katıldı. Vatandaşlarla birlikte iftar yapan Bakanlar ayrıca vatandaşlarla sohbet etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir