• DOLAR 34.175
  • EURO 38.2
  • ALTIN 2921.82
  • ...
HÜDA PAR dengeleri değiştirdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim sürecinde türlü manipülasyonlarla HÜDA PAR'ı hedef alan ve ''oy kaybettirir'' propagandasıyla Cumhur İttifakı'nda çatlak oluşturmaya çalışan odaklar seçim sonuçlarının açıklanmasıyla beraber hayal kırıklığına uğradı. HÜDA PAR, özellikle güçlü olduğu Doğu'da AK Parti'nin kaybettiği oyları telafi ederek üzerine ciddi bir katkı sağladı ve milletvekili kazandırdı. 

Halkın Portalı'nın hazırladığı tabloya göre sandıkta açıktan ve toplu oy kullanma gibi hilelere geçit vermeyen HÜDA PAR'ın Doğu-Güneydoğu'da HDP'ye 2018'e göre yer yer % 3-4 yer yer %5-6 arasında oy eksilmesini sağladı.

Seçim hilelerini engelleyerek   HDP'ye ciddi bir oy kaybı yaşatan HÜDA PAR kayıp oylar hesaplandığında Güneydoğu'da AK Parti'ye yüzde 10'luk bir katkı sağladı. 

AK Parti,  bölgede 10 ilde birinci parti oldu. Buna göre AK Parti; Erzurum’da yüzde 43 ile 4 vekil, Erzincan’da yüzde 38 ile bir vekil, Malatya’da yüzde 45 ile 4 vekil, Elazığ’da yüzde 40 ile 3 vekil, Bingöl’de yüzde 38 ile 2 vekil, Ardahan’da yüzde 34 ile bir vekil, Kilis’te yüzde 39 ile bir vekil, Gaziantep’te yüzde 44 ile 8 vekil, Adıyaman’da yüzde 52 ile 4 vekil ve Şanlıurfa’da yüzde 42 ile 8 vekil kazandı. MARDİN'de, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde resmi olmayan kesin sonuçlara göre  AK Parti 2 milletvekili çıkardı. Diyarbakır'dan 3 milletvekili çıkaran AK Parti Batman'da da 2 milletvekili kazandı. HÜDA PAR, verdiği destekle AK Parti'nin bölgedeki oy kaybını telafi etti ve milletvekili kazandırdı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir