• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
"2013 yıllı Bingöl için yatırım yıllı olacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl'de görev yapan Ulusal ve yerel basın mensuplarıyla iftarda bir araya gelen Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, basın mensuplarının Bingöl'de yapımı devam yatırımlarla ilgili sorularını cevapladı.

 

2013'ün Bingöl'e yatırım açısından en iyi yıl olduğunu ifade eden Taş, 510 derslik okulun programa aldığını bir kısmının ise ihalesinin yapıldığını söyledi.

 

"Yapılacak göletlerle bölgemizde sebzecilik ve meyvecilik artacak"
Sulama projeleriyle ilgili olarak göletlere çok önem verdiklerini belirten Taş, "Şuanda 6-7 gölet düşünüyoruz. Bunlardan den 2' si Genç, Servi ve Solhan Şimşirpınar da yapılacak. İhalesi yapıldıktan sonra hemen yapımına başlanacak. Yapılacak göletlerle bölgelerimizde sebzecilik ve meyvecilik de artacak ve halkımıza bu şekil iş alanları açılmış olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

"Köylerde altyapı sorunlarını gidermek için çalışmalar devam ediyor"
Şuanda birçok köyde altyapı sorunlarını gidermek için kanalizasyon çalışmaları yapıldığını dile getiren Taş, "Bu şekil insanlarımız daha sağlıklı bir hayat sürdürmüş olacak buna da ağırlık verdik. Büyük köylerden başlamak üzere kanalizasyonları yapıyoruz. Daha sonra İçme suyu sorunlarını gideriyoruz. Bu şekil köy ve mezralarımızda bulanan bütün sorunları tek tek çözmeye gayret ediyoruz. Bu arada Diyarbakır ve Erzurum yol yapım çalışmaları devam ediyor. Bu yolda ihalesi yapılamayan mevki yok. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor" dedi.

 

Doğalgaz konusunda da soruları cevaplayan Taş şunları söyledi: "Bitlis-Muş-Bingöl hattının ihalesi yapılmış, şuanda hızlı bir şekilde yapımı devam ediyor. Bu konuda enerji bakanına bir not vermiştim. Bu cevap 3 gün önce geldi. Şehir içi şebeke ihalesini açtıklarını söyleyen Enerji Bakanlığı yetkilileri ama hiçbir firma gelip katılmadı. İkinci bir ihale daha yapılacak. Bizim Amacımız şehir içi şebeke ihalesini yapalım ki, doğalgaz gelir-gelmez şehir içi şebekesine hemen başlansın." (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir