• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Batman İl Müftülüğünden iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Müftülüğü, TPAO'daki Kristal Park'ta verdiği iftarda bölgenin kanaat önderleriyle bir araya geldi. Yemekte taziye gelenekleri ve olması gereken sürelerine değinildi.


Verilen iftar yemeğine Batman Valisi Yılmaz Arslan, İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Rektör Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, İl Genel Meclis Üyeleri, ilçenin belediye başkanları, Mustazaflar Cemiyeti temsilcileri, STK ve meslek odaları, siyasi parti temsilcileri, bölge imamları ve kanaat önderleri katıldı.


İftar yemeğinin ardından yemek duası yapan İl Müftüsü Hasan Çağlar, burada kısa bir konuşma yaptı.


Çağlar, bir araya gelmenin önemine değinerek kentin önemli sosyal olgularından biri olan taziyelerin gün sayısı ile ilgili yeni bir mutabakata ihtiyaç olduğunu belirtti. Çağlar, taziyenin dinimize göre mühim bir görev olduğuna dikkat çekerek, bu görevin süresinin ise dinimize göre üç gün olduğunu söyledi.


Uzun süren taziye ziyaretlerinin taziye sahiplerine külfet olacağını ifade eden Çağlar, üç günün üzerinde olan ziyaretlerin dine ve sünnete aykırı olacağını kaydederek, "Bu herkesin istediği bir şeydir. Biz burada mübarek ramazanın son günlerinde bu güzel kararı veriyoruz. Bundan sonra Batman'ımızda da taziye süresi üç gün olmalıdır" dedi.


Çağlar'ın ardından katılımcılara hitap eden Vali Yılmaz Arslan da konuya dikkat çekerek, kararı desteklediğini ifade etti.


Bu kararın resmi bir karar olmadığının altını çizen Arslan, bunun herkesin katıldığı toplumsal bir mutabakat olduğunu söyleyerek, cenaze sahiplerini oldukça yoran 7 günlük taziye süresinin kısaltılması konusunda herkesin elinden geleni yapması gerektiğini ifade etti.

Konuşmasının ardından Arslan, herkesin Ramazan Bayramını kutladı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir