• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Konya'nın yeni valisi Muammer Erol
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı kararname ile vali atamaları yapıldı. Kararname ile 17 ilin valisi değişirken 8 vali merkeze alındı.

 

Yerleri değişenler arasında olan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan Van Valiliği'ne atanırken, onun yerine Konya'ya Elazığ Valisi Muammer Erol atandı.

 

1962 yılında Kayseri - Bünyan doğumlu olan Konya'nın yeni Valisi, İlköğretim ve lise eğitimini Bünyan'da tamamlarken. 1984 yılında İstanbul Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

 

Muammer Erol, Tekirdağ Saray Kaymakam Vekilliği, Burdur Kemer, Muş Bulanık İlçeleri kaymakamlıkları, Muş Vali Yardımcılığı ve Bolu Göynük kaymakamlığı görevlerini yaptı.

 

İngilizce bilen, evli ve 3 çocuk babası olan Erol,1995 yılında Mülkiye Müfettişliği, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığının Ankara Grubunda görev yaptı. Dil eğitimi için 6 ay ABD'de kalarak Yurtdışında dil eğitimi ve enformasyon eğitimi aldı. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı İdari genel Sekreter Yardımcılığı görevini yaparken 22.12.2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Elazığ Valiliği'ne atandı.

 

Kararname ile merkeze alınan valiler arasında Konyalı Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ve Bursa Valisi Şehabettin Harput bulunuyor. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir