• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Altan Tan'dan HDP yorumu:  CHP’nin bir taklidi gibiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cafer Selçuk

Altan Tan HDP ile yollarını ayırmasına ilişkin açıklamasında “HDP sol bir partiydi. Ben de geçmişte Refah Partisinde yer almıştım. 30 yıl öncesi İslami bir düşünceye sahiptim. Ama Kürtler olarak bir ittifak oluşturmak istedik. Rahmetli Şerafettin Elçi, Leyla Zana gibi şahsiyetlerin katılımıyla 2011’de Kürtler arası bir ittifak yapmak istedik. Sonra PKK bu ittifaka hakim oldu ve bizi kendi siyasetine tabi kılmak istedi. Biz de kabul etmedik” ifadelerini kullandı. 

“PKK, Kürt siyaseti kendine göre şekillendirmek istedi” diyen Tan, “Biz de bu durumu kabul etmedik. Sokak eylemleri, hendekler de buna sebep oldu. Biz bu siyaseti yerinde görmedik, yanlış bulduk. Halbuki Türkiye’de artık savaş son bulmuştu. ‘Silah bırakmanız gerekir’ dedik onlar da silah bırakmayı kabul etmedi. Böyle olunca HDP’den kopmuş olduk” dedi.

Kürt milletvekillerin  milliyetçi bloka karşı ne yapabileceklerine ilişkin gelen soruya eski HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan şu yanıtı verdi:

“HDP ya da şimdiki ismiyle Yeşil Sol Parti Kürtlük konusunda çok yetersizler ve zayıflar. Sol düşünce daha öndedir. Sekülerizm daha önceliklidir. Kürt örf ve adetlerinden habersizler ve kabul da etmiyorlar. CHP’nin Türk milletine yaptığının bir benzerini Kürtlere uyguluyorlar. Kürtleri entegre etmek ve Kürtlerin örf adetlerini, ahlakını, kısacası her şeyini değiştirmek istiyorlar. CHP’nin bir taklidi gibiler. Zihniyet yapısı CHP’ye benziyor.”

HDP’yi bir Kürt partisi olarak görmediğini dile getiren Altan, “Evet oy verenler Kürt. Ama partinin kendisi Kürtlük yönünde çok yetersiz ve zayıf” yorumunda bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir