• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Midyat`ta zengin ile fakir aynı sofrada buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN-Midyat İlçe Müftüsü Muhammed Çiçek, Ramazan Ayının birlik, beraberlik ve kaynaşmaya vesile olduğunu belirterek, iftar sofralarında mutlaka fakirlere de yer verilmesi gerektiğini söyledi.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftarın ardından açıklamada bulunan Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek, İlçemizin değişik mahallerimizden değişik imkânlar içerisinde bulunan kardeşlerimiz ve dostlarımız aynı masada buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.
 
Ramazan Ayının 11 ayın sultanı en hayırlı ay olduğunu vurgulayan Müftü Çiçek, "Ramazan ayı, manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik ve sevgi bağlarının daha da güçlendiği mübarek bir aydır. İslam dini sosyal hayata ve sosyal dayanışmaya önem veren bir dindir. Bizde bu ayın hürmetine binaen kurum amirleri ile vatandaşlarımızı, hayırsever zenginlerle ihtiyaç sahipleri iftar yemeğinde aynı masa etrafında buluşturduk." diye konuştu.
 
Tüm İslam âleminin Kadir Gecesi`ni kutlayan Çiçek, "Dinimiz bize hayırda yarışmayı emrediyor. Bu mübarek günlerde ihtiyaç sahiplerini görüp gözetelim. Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav) infak konusundaki tavsiyelerine hem uyalım, hem de çevremizdekilere uymaya davet edelim diye bu iftar yemeğini düzenledik." ifadelerini kullandı.
 
Düzenleneni yemeğine, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül, Midyat Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Tarık Demir ve birçok STK temsilcisi ve davetliler katıldı. (M. Sait Başaran İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir