• DOLAR 32.451
  • EURO 34.654
  • ALTIN 2387.728
  • ...
Bakan Bozdağ: Hiçbir engel daha iyi yapmamıza mani olamaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Engelliler Haftası dolayısıyla Engelli Koordinasyon Merkezinde program düzenlendi.

Programda konuşma yapan Bakan Bozdağ, engelliler için Anayasanın 10. Maddesinde pozitif ayrımcılık yapılmasını anayasa hükmü haline getirdiklerini söyledi.

Bakan Bozdağ, Türkiye'nin dört bir yanında engellilere değer veren bir Türkiye Cumhuriyetinin olduğunu ifade ederek hükümetin ortaya koyduğu olumlu değişimin bundan sonra da engellilerin başarılarını daha da artıracağını vurguladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yaptığı açıklamada "Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımızın riyasetinde bu hiçbir zaman engel olmadı bilakis pozitif ayrımcılık her dönemde yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Engelli Koordinasyon Merkezimiz burada ama Urfa'daki engellilerimizi bir parçamız olarak görüyoruz. İhtiyaçları neyse anında sağlamaya çalışıyoruz. Bugüne kadar ne gerekiyorsa ulaştırdık, ulaştırmaya çalışıyoruz." dedi.

"Engelliler lehine alınan tedbirleri Anayasaya açık açık yazdık"

Anayasanın 10. Maddesine engelliler için pozitif ayrımcılık yapılmasını Anayasa Hükmü haline getirdiklerini dile getiren Bakan Bozdağ, "Aracı olmayan engelli kardeşlerimize araçlarını kolay verebiliriz ama insanların kalbinde ve zihninde oluşan engelleri kaldırmak o kadar da kolay değildir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 21 yıl içinde ülkemizde engelli insanlarımız ve onların aileleri için önemli adımlar attık. Siz de şahitsiniz. Anayasanın 10. Maddesine engelli kardeşlerimiz için pozitif ayrımcılık yapılmasını Anayasa Hükmü haline getirdik. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı yorumlanmasın diye engelliler lehine alınan tedbirleri Anayasaya açık açık yazdık çünkü engelli kardeşlerimizin var olan engellerinin yanında devletin ve kurumların uygulamaları nedeniyle ortaya çıkan haksızlığı, eşitlik ilkesine aykırı maalesef aranın açılmış olması nedeniyle Anayasada bir felsefe değişikliği ifade eden adımı attık." şeklinde konuştu.

Engellilerin tedavisi için her türlü imkanı seferber eden bir Türkiye Cumhuriyetinin olduğunu belirten Bakan Bozdağ, "Bugün Türkiye'nin dört bir yanında engelli kardeşlerimize değer veren bir Türkiye Cumhuriyeti var. Onların elinden tutan, onların eğitimini gözeten ve gerekli destekleri veren bir Türkiye Cumhuriyeti var. Engelli kardeşlerimizin tedavisi için her türlü imkânı seferber eden bir Türkiye Cumhuriyeti var." diye konuştu.

"Daima her mücadeleyi iyiler kazanır, kötüler kaybeder"

Zaman zaman insanlıktan nasibini almamış ama insan suretinde gezen insanlara rastlanabileceğini ve onlara bakıp ümidin kesilmemesini söyleyen Bakan Bozdağ, "İnşallah devletimizin, hükümetimizin önderliğinde ortaya koyduğu bu olumlu değişiminin bundan sonra da devamı engelli kardeşlerimizin başarılarını daha da artıracaktır. Onları başarıdan başarıya koşturacaktır. Zaman zaman vicdansızlara, merhametsizlere, insanlıktan nasibini almamış ama insan suretinde gezen insanlara rastlayabiliriz. Bunlara bakıp da insanlardan ümidimizi kesmeyelim. Bilin ki iyiler her zaman kötülerden daha çoktur. Daima her mücadeleyi iyiler kazanır, kötüler kaybeder. Tarih boyunca bu böyle olmuştur. Bundan sonra da öyle olacaktır." ifadelerini kullandı.

"14 Mayıstan sonra da aynı inançla yolumuza devam edeceğiz"

İnsanların daha huzurlu ve güvenli olması için de gayretlerine devam edeceklerini ifade eden Bakan Bozdağ, "Hiçbir engel daha iyi yapmamıza mani olamaz. Hiçbir engel bizim daha başarılı olmamıza mani olamaz. Hiçbir engel bizim yolumuzu güvenle yürümemize mani olamaz. Yeter ki isteyelim. İnandık mı yapamayacağımız iş yok. Belki bir gün yapamayız 1 ay sonra yaparız. Belki 5 ay sonra yaparız ama inandıklarımızı eninde sonunda yaparız. Ben inanıyorum ki yeni dönemde de 14 Mayıstan sonra da aynı inançla yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'nin dört bir yanında insanlarımızın daha huzurlu, mutlu, güvenli olması için de gayretimiz, çabamız devam edecektir." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir