• DOLAR 32.267
  • EURO 34.696
  • ALTIN 2394.917
  • ...
Depremde tamamı yıkılan köyün yeri değiştirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat'taki depremlerde Gerger ilçesine bağlı 37 haneli Beybostan köyünün 30 hanesi ile okulu ve camisi yıkıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AFAD teknik ekipleri, yaptıkları zemin etütlerinin ardından köyün yeni yerleşime uygun olmadığını tespit etti. Bunun üzerine 1 kilometre uzaktaki yeni alana köyün kurulması için çalışmalara başlandı.

Gerger Kaymakamı Ömer Saygılı'nın girişimleri sonucu 3 hayırsever iş insanı, 60 dönümlük Hazine arazisine 30 ev ile köy okulu ve camisinin yapımını üstlendi.

Altyapısını Gerger Kaymakamlığının üstlendiği yeni köy evlerinin 2 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Kaymakam Ömer Saygılı, Beybostan köyünde depremde 30 hanenin yıkıldığını söyledi.

Köy içlerinde yarıkların oluştuğuna işaret eden Saygılı, şöyle konuştu: "Köyün içinde büyük fay yarıkları oluştuğundan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve AFAD ile yeni bir köy kurma girişiminde bulunduk. İstanbul'dan gelen 3 iş adamımız, köyün yeniden kurulmasında büyük rol oynadılar. Kendileri köyün kurulmasını tamamen üstlenmiş durumdalar. Şu an burada 30 konut yapacaklar. Köy camisi ve okulu da köyümüze kazandıracaklar. Tabii bu bizim için çok önemli bir şey."

Bu haberler de ilginizi çekebilir