• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
Batmanlılar Mısır Halkıyla Mana İkliminde Buluştu-foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Mısır Adeviyye Meydanı`ndaki Müslümanlarla manen buluşmak amacıyla Peygamber Sevdalıları Platformu ve Kur`an Nesli Platformu üyesi Hira Der, Kadir Gecesi`ni açık alanda düzenledi. Karşıyaka Mahallesi Cumhuriyet Lisesi karşısındaki park alanında yapılan etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi.

Program, Mustazaflar Cemiyeti İlim Araştırma Komisyonu Başkanı Molla Abdurrahman İçlek`in kıldırdığı yatsı namazı ile başladı.

Yatsı namazının ardından program, Hira-Der Yönetim Kurulu Üyesi Molla Şehmus Emlük`ün teravih namazını kıldırmasıyla devam etti. Teravih namazının ardından 10 dakika ara verildi. Aranın ardından Ferhat Aslan, Kadir Süresi`ni okudu. Daha sonra ilahi ses sanatçısı Mustafa Altıntop, Kürtçe Mevlit okudu.

Okunan mevlidin ardından Cevşen ve katılımcılara ikramlar yapıldı.
İkramlardan sonra Molla Osman Teyfur söz aldı. Herkesin Kadir Gecesi`ni kutlayan Teyfur, bin aydan daha hayırlı geceye kavuştuklarından dolayı Allah`a şükredip, yapılan ibadetlerde Mısır halkı ve dünyada zulme uğrayan Müslümanlar için dua çağrısında bulundu.

Teyfur konuşmasının devamında, "Kadir Gecesi ile birlikte Mısır`daki kardeşlerimize dua edelim. Yapacağımız dualarda onlarla birlikte olduğumuzu gösterelim. Bizler, zalimlere meyletmeyeceğiz. Bizler her zaman mazlum Müslümanların yanında olacağız. Her yerde Allah Resulü ve iman ehline meyledeceğiz. Rengimiz ve kavmimiz ne olursa olsun İslam, tüm Müslümanları kardeş yapmıştır. Nerede olursa olsun, bir Müslüman sıkıntıya girerse ve zulüm altındaysa onun yardımına gitmeliyiz" dedi.

Musa`ların direnişini selamlıyoruz
Günümüzün Firavun`larına karşın Musa`ların yanında olduklarını açıklayan Teyfur, "Biz onların direnişini selamlıyoruz. Bizler, İhvanı Müslümi destekliyor ve kardeşlerimizin safında yer aldığımızı ilan ediyoruz. Birinci Dünya Savaşı`ndan sonra İslam coğrafyası işgal edildi. Halklar işgalle savaştı ve kâfir ordularını kovdular. Ancak kâfirler kendi misyonlarını sürdürerek nesiller ve kadrolar kurup çekildiler. Ondan sonra kültürel savaş başladı ve nesiller İslam`dan uzaklaştırılıp İslam`a karşı savaştırıldılar. Bu kadrolar yönetimi ele alınca İslam ve Müslümanlara savaş açtılar. İslam coğrafyasında da yaşanan budur. Onların isimleri Müslüman ismi ama kalp ve beyinleri İngiliz, Fransız ve İsrail`dir" ifadelerini kullandı.

Muhammed-i nuru söndüremezler
Zilletten kurtulmanın yollarını aktaran Teyfur, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Eğer iki cihanda başımızın dik olmasını istiyorsak, Peygamberimizin yolunu sürdürmek zorundayız. Mısır`daki yaşanan olaylarda budur. Peygamberimizin yolunu sürdüren Mursi`ye ve Müslümanlara darbe yapıp Ramazanda katliam yaptılar. Ama kâfirler ne yaparsa yapsınlar Muhammed-i nuru söndüremezler. Biz, Müslümanlar her zaman uyanık olmalıyız. Birlik içerisinde zalime ve zulme karşı durarak haktan hiçbir zaman ayrılmamalıyız."

Konuşmanın ardından Molla Beşir Şimşek tarafından, Kur`an mukabelesi yapıldı.

Kur`an mukabelesinin ardından Mustazaflar Cemiyeti İlim Araştırma Komisyonu Başkanı Molla Abdurrahman İçlek`in Salat-ı Tesbih namazını kıldırdı.
 
Son olarak program, Molla Beşir Şimşek`in okuduğu dua ile sona erdi. (M. Fatih Akgül/Yasir Oğuz/Vedat Aydın-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir