• DOLAR 32.684
  • EURO 35.236
  • ALTIN 2442.536
  • ...
Batı'ya söz verdi, tepki gelince ''çarpıttılar'' dedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kılıçdaroğlu, Amerikan gazetesine verdiği röportajda NATO ve genel olarak Batı’nın sözünden çıkmama taahhüdünde bulundu. Cumartesi günü gerçekleşen İstanbul mitinginden sonra WSJ muhabirleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, seçilirse Batılı ülkelerin tek taraflı uyguladığı Rusya’ya yönelik yaptırımlarına katılacağını açıklamıştı. Tepkiler üzerine CHP'den açıklama geldi. 

CHP İstanbul Milletvekili ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun WSJ'ye verdiği röportaja ilişkin açıklamada bulundu.
Gazeteci Esra Karahindiba'ya konuşan Çeviköz, WSJ'nin röportajı çarpıttığını öne sürdü.

"Kılıçdaroğlu, Wall Street Journal’a 'Seçilirsem Rusya’ya yönelik yaptırımlara uyacağım' demiş. Dün Ankara’da Sayın Ünal Çeviköz ile röportaj yaptım. Kendisi Türkiye’nin mevcut Rusya politikasının değişmeyeceğini, Kılıçdaroğlu ile Putin’in iyi dost olacaklarını düşündüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu’nun Rusya’ya yönelik yaptırımlara uyacağıyla ilgili T24 haberinde de yer alan WSJ içeriğinin aksine, “Genel Başkan öyle dememiş, editör öyle aktarmış” şeklinde bilgi verdi."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir