• DOLAR 32.686
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2446.23
  • ...
Endonezya'dan Adıyaman'a kardeşlik köprüsü kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Endonezya'nın başkenti Cakarta'dan Adıyaman'a gelip depremin yaralarını sarmak istediklerini belirten Müslüman Kardeşler Cephesi (FBA) üyeleri Adıyaman'ı sokak sokak gezerek gıda dağıtımında bulundu.

Müslümanların bir vücudun azaları gibi birbirlerine bağlı olmaları gerektiğini belirten Ahmet Sabri Lubis, Adıyaman'a gelme nedenlerinin depremin acısını paylaşmak olduğunu vurguladı.

Lubis yaptığı açıklamasında, "Müslüman Kardeşler Cephesi Kurumu adına Endonezya'dan geldik. Buradaki depremzede kardeşlerimizin durumunu yerinde görmek ve neler yapabilirizi kararlaştırmak adına buraya geldik. Endonezya'daki İslami camia olarak buraya geldik. Müslüman kardeşleriniz olarak Türkiye'ye gelme nedenimiz depremin yaralarını sarabilmek. İlk etapta buradaki Kardeşlerimize bir şeyler dağıtmakla programımıza başlayacağız. Bunun devamı gelecektir. Türkiyeli kardeşlerimizin şunu bilmesini isterim bizler din kardeşleriyiz, hedeflerimiz aynıdır. Buradaki kardeşlerimiz ne kadar üzüldüyse biz de o kadar üzüldük. Onların acılarıyla bizde dertlendik, aynı acıyı paylaştık. Onlar mutluysa bizde mutluyuz. Bizler bir vücudun azaları gibiyiz." dedi.

Müslümanların kardeş olduğuna değinen Lubis, "Ümmet olarak şu şuuru taşıyoruz: biz bütün Müslümanlar tek ceset gibiyiz. Nasıl ki vücudun bir parçasından hasar oluşursa bütün vücut etkileniyor. Buradaki kardeşlerimiz bu büyük depremi gördüler. Biz de uzak mesafeden bu kardeşlerimizin acısını hissettik. Buradaki kardeşlerimiz Endozezya'da bir deprem veya Tusinami olduğunda Türkiye'deki kardeşlerimiz bize ilk yardım gönderen kişiler oluyordu, hem de defalarca." ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir