• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Mersin Milletvekili Adayı Dinç, STK temsilcileri ve basınla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmaları kapsamında temaslarına devam eden milletvekili adayı Faruk Dinç, Mersin'in Tarsus ilçesinde STK temsilcileri ve basın mensupları ile buluştu.

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen kahvaltıda konuşan Dinç, seçim faaliyetleri kapsamında yürüttüğü çalışmaları anlattı.

Seçim döneminde kullanılan dilin kutuplaştırıcı olduğunu ve bu dilin terk edilmesi gerektiğini hatırlatan Dinç, HÜDA PAR'a yönelik gerçekleştirilen saldırılara kutuplaştırıcı dil kullananların sebep olduğunu söyledi.

"Asıl suçlular bu siyasi partilerin liderleridir"

"Seçim süreci savaş sürecine döndürüldü. İşte bunun sebebi siyaset kurumunun doğru işlemediğinden dolayıdır." diyen Dinç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyaset kurumu veya siyasi liderler, siyasi partilerin başkanları eğer şiddet dili kullanırlarsa, eğer hakaret dilini kullanırlarsa vatandaşın da yaptığı hareketler normal olur. Mesela bizim standımıza Trabzon'da saldırı oldu, burada silahlı saldırı oldu, Tarsus'ta ses bombası ile saldırı oldu. Mersin Çiçek Mahallesi'nde gençlerimize yönelik saldırı oldu. Ben her yerde söylüyorum, ses bombası atan da suçludur ama asıl suçlu o değil. Asıl suçlular bu siyasi partilerin liderleridir. Eğer onlar bu kutuplaştırıcı dili kullanırlarsa, hani bazıları vatan hainlerini arıyorlar ya işte bunlardır, memleketi ateşe verenlerdir. Kim kutuplaştırıcı dil kullanıyorsa, insanları ötekileştiriyorsa veya Meclis'te birkaç sandalye almak için bu dili kullanıyorsa, memlekete ihanet değil midir arkadaşlar? Her şeyden önce bununla mücadele edeceğiz. Biz bunu düzeltmez isek hiçbir şey düzelmez. Yani asıl amacımız Mersin'e faydalı olmak. Mersin halkının sorunlarına, sıkıntılarına çözüm olmaktır."

CHP Mersin Milletvekili adayı Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhan Kocamaz'ın kendisi ve HÜDA PAR hakkında verdiği demeçlerin sorulması üzerine Dinç, "Tezviratlardan oluşan, aslı astarı olmayan söylemler. Bizim partimiz 2012 yılında kurulmuş bugün 2023, 11 yıldır partimizin tek bir üyesi hiçbir suçtan yargılanmamış, hodri meydan. Hiçbir yüz kızartıcı, adli suçtan yargılanmamış. Sözüm ona Ali Mahir Başarır'ın 1999'da olmuş bir mesele ve o meseleyi hiç bilmiyorum, 13 yaşında bir çocuktum. 85 milyonun gözünün içine bakarak yalan söylüyor. Burhanettin Kocamaz da aynı şeyleri söylüyor." ifadelerini kullandı.

"Biz aile kurumunun muhafazası için fon verilsin istiyoruz diğerleri ailenin dağılması için fon veriliyor"

Kadınlar ile ilgili düşünceleri sorulan Dinç, kadına şiddete karşı çıktıklarını belirterek kadınların çalıştırılmak zorunda bırakılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Dinç, "Kadına şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez. 'Kadın insan mıdır, değil midir?' tartışmasının olduğu bir dönemde mensup olduğumuz medeniyetimizin lideri Hazreti Peygamber kadınların ayaklarının altına cenneti seren bir Peygamberdir. Herkesin diri diri kızlarını gömdüğü bir zamanda kızı Fatıma'yı boynuna alıp Medine sokaklarında dolaşan Hazreti Peygamber'in takipçileriyiz. Biz diyoruz ki kadınlar çalışmak zorunda bırakılmamalı, kadın illa çalışacak diye bir şey olmamalı. Çalışacaksa da kadın fıtratına uygun bir işte çalışsın. Kadın naziktir, nazenindir bu yüzden de fıtratına uygun çalıştırılmalı. Bir kadın ev hanımı ise 25 yıl evli kalan kadına emeklilik hakkı verilsin. Aynı bayana, başkasının evinde çalıştığı için emeklilik hakkı tanınıyor." şeklinde konuştu.

Basın toplantısı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir