• DOLAR 32.206
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2529.542
  • ...
Tanrıkulu: HÜDA PAR adayları Meclis'te olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti listelerinden Batman Milletvekili adayı olan HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı'nın seçim lokaline destek amaçlı gelen heyetlerin ziyaretleri devam ediyor.

Seçim lokaline destek için gelenler, AK Parti Batman Milletvekili adayı Serkan Ramanlı, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cevher, Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu ve İl Başkanı Davut Şahin tarafından karşılandı.

Lokalde ilk olarak söz alan Ramanlı, gençlerin desteklerinin çok önemli olduğunu belirterek ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Seçim çalışmalarına destek için Batman'da bulunan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, gelen heyetlere yönelik bir konuşma yaptı.

Tanrıkulu, gençlerin seçimler, HÜDA PAR'ın stratejisi ve yapılan saldırılar ile ilgili sorularını cevapladı.

Tanrıkulu, Serkan Ramanlı'ya verilen desteğin çok kıymetli olduğunu belirterek, "Batman'da Serkan Ramanlı kardeşimizin kazanması aslında sadece Batman'da değil bölgemiz açısından da çok önemli. Bundan dolayı her türlü desteği vermemiz lazım. Niçin Serkan Ramanlı'ya, niçin HÜDA PAR'a, niçin HÜDA PAR'ın adaylarına destek vermemiz lazım? HÜDA PAR niçin Meclis'e girmeli? Bunu iyi bir şekilde kavramamız gerekiyor." dedi.

"HÜDA PAR doğruya doğru, yanlışa yanlış; doğru kimden gelirse gelsin destek veren, takdir eden; yanlışa yanlış diyen bir muhalefet anlayışına sahip bir partidir" diyen Tanrıkulu, "Elhamdülillah 10 yıl içerisinde yaptığımız çalışmalarla, sosyal ve kültürel etkinliklerle ve özellikle bölgemizde var olan sonuçların çözümleri noktasında getirmiş olduğumuz önerilerle hem hükümet üzerinde hem sayın Erdoğan üzerinde hem de birçok yazar çizer üzerinde etkili olduğumuza inanıyoruz. Bunun birçok örnekleri var. Çünkü bizler bir yanlışı gördüğümüz zaman hedefimiz o yanlışın düzelmesidir. O yanlış üzerinden onları eleştirmek, yerin dibine koymak değildir. Bizim hedefimiz üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değildir." ifadelerini kullandı.

"HÜDA PAR Mecliste olmalı"

Bir asırdan fazla bir süredir Kürt meselesinin sıcaklığını koruduğuna işaret eden Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kürt meselesinin çözümü noktasında gerçekten önemli adımların atılmasında HÜDA PAR'ın birçok etkisi olmuştur. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Yine halkın yüzde 99'unun Müslüman olduğu bu ülkede başörtülü kızların üniversitelerden, liselerden atılması, tesettüre yasak getirilmesi ve sonrasında bu yasakların ortadan kaldırılmasıyla alakalı partimizin açıklamaları birçok kişiyi etkilediği gibi Sayın Cumhurbaşkanını da etkilemiş ve sonuçta bu yasak kaldırılmıştır. Bitmiş mi? Her şey bitmemiş. Çünkü inanç özgürlüğünün, tesettürün anayasal güvence altına alınması için Serkan Ramanlı'nın Meclis'te olması gerekiyor."

Kürtlerin anayasal olarak tanınması, ana dilde eğitim ve öğretimin olması önemli hususların hayata geçirilmesi için Serkan Ramanlı başta olmak üzere HÜDA PAR adaylarının Meclis'te olması gerektiğini belirten Tanrıkulu, "Meclis'e giden arkadaşlarımız, inanç hürriyetinin tamamen güvence altına alınması ve Kürt meselesinin adalet temelinde ve kardeşlik hukuku çerçevesinde çözülmesi için ciddi çalışmalar yapacaktır. Başta Sayın Serkan Ramanlı olmak üzere bu konuda onlara güvenimiz tam. Yeter ki Batman güvensin ve onları Meclis'e gönderelim. Bir kişi demeyelim Allah'ın izni ile birçok şeyin başlangıcı olacaktır. Bazı adımların atılmasının öncüleri olacaktır, bunu bilelim." dedi.

"Erdoğan'ın kazanması Türkiye'nin, ümmetin kazanması demektir"

Tanrıkulu konuşmasının sonunda, "Türkiye'yi tek partili o karanlık döneminden veya 90'lı yılların karanlıklarından bugünün aydınlığına getiren ve birçok alanda yaptıklarıyla takdiri hak kazanan Sayın Erdoğan var. Yine önümüzdeki dönemde Türkiye'yi daha ileri bir seviyeye götürecek olan vizyon sahibi, proje sahibi olan bir Erdoğan var. Çünkü diğer adaylarda böyle bir potansiyel yok. Cumhuriyetin birinci yüzyılını geride bırakacağız, ikinci yüzyılına gireceğiz. Biz de aydınlık yarınlar için vizyon ve misyon sahibi olarak ve gerçekten ekonomide, sosyal hayatta, temel haklarda, özgürlükler hususunda, savunma sanayisinde atmış olduğu adımları daha ileri bir seviyeye çıkaracağına inandığımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekliyoruz. Onun bu seçimi kazanması Türkiye'nin, ümmetin kazanması demektir." (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir