• DOLAR 34.646
  • EURO 36.377
  • ALTIN 2909.642
  • ...

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Malatya’ya yaptığı ziyaretler kapsamında Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne gelerek gazetecilere açıklamada bulundu. Burada konuşan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Demir, yaşanan deprem felaketi sonrası daha güçlü ayağa kalkmak için bölgede kalıcı konutların yanında istihdamın da önemli olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Deprem bölgelerinde savunma sanayi sektörü olarak acil ihtiyaç ve yardımların yanında deprem bölgelerinde büyük savunma sanayi şirketlerinin ellerini taşın altına koyup, belirli teknolojik yatırımları yapmalarını ön gördüklerini söyleyen Demir, Malatya’da elektronik sektörünün çok önemli bir bileşeni olan çok katmanlı baskılı devre üretimini gündeme getirdiklerini kaydetti.

“Burada en büyük yetkinlik ASELSAN şirketimizdedir”

Demir, şöyle devam etti: “Burada en büyük yetkinlik ASELSAN şirketimizdedir. 1-2 özel şirketimizin de daha alt kademelerdeki teknolojileri içeren ürünleri var ama yine ülkemizin bu ürünün tedariki konusunda hem yerli üretimimizdeki boşluğun doldurulması hem de bu teknolojinin ilerleyen aşamalarında da bu yetkinliği Malatya’mızda oluşturmak üzere bir proje planı yaptık. ASELSAN şirketimiz öncülüğünde devam etmesini istediğimiz bu projede, ASELSAN’dan arkadaşlarımız daha önce gelip belirli tespitler yaptılar. Şu anda yatırım ve proje planımız belirli bir olgunluktadır. Daha da genişleme imkânı olan bir alandayız.”

“İlk adımda bir milyar TL’yi aşkın bir yatırımla başlanacak”

Demir, ilk adımda bir milyar TL’yi aşkın bir yatırımla başlanacak olan projenin çok önemli ve stratejik ürünlerin ortaya konulacağına dikkat çekerek, “Yatırımın bir parasal miktarından daha çok bu yatırım getireceği katma değer, ülkemize oluşturacağı hem millik hem yerlilik anlamında oluşturacağı katkı ve ihracat alanında oluşturacağımız katkı önemli. Ondanda önemlisi böylesi stratejik bir alanda ülkemizin bağımlılığını bitirecek yerlileşme hamlemize büyük katkıda bulunacak. İleri adımlarda bu teknolojiyi daha da ileri götürmek için atacağımız adımlarda da Malatya öncülük etmiş olacak” dedi.

“Elektronik devreler konusunda Malatya çok önemli bir kazanımla işe başlayacak”

Yatırımın etrafında oluşturacağı ekosistem ile beraber sanayicilerinde katkısıyla daha geniş bir teknoloji zincirine doğru gideceğini ve yol haritasını oluşturacağını kaydeden Demir, elektronik devreler konusunda Malatya’nın çok önemli bir kazanımla işe başlayacağını belirtti.

“Tersine bir göçün tetiklenmesini amaçlıyoruz”

Demir, istihdam edilecek personelin bölgeden ve depremzede olmasının ilk öncelikleri olduğuna da dikkat çekerek, tesislerin etrafında konut alanları oluşturacaklarını ve bu alanlar ile tersine bir göçün tetiklenmesini amaçladıklarını vurguladı.

“Bu süreç çerçevesinde 300’ü aşkın öğrencimizi bu programa dahil edeceğiz”

İnsan kaynağı meselesinin önemli olduğuna dikkat çeken Demir, “Üniversitedeki gençlerimize yönelik uyguladığımız bir programımız var. Üniversiteli öğrencilerimizi alt sınıflardan başlayarak, bu programa belirli seçim kriterlerini karşılamaları kaydıyla alıyoruz. Öğrencilerimiz bu program çerçevesinde 8 modül ve 350 saatten oluşan bir eğitimden geçiyorlar. Şirketlerde kendilerini tecrübeli arkadaşlarımızla eşleştiriyoruz. Eğitim programına katılıp, iş başında faaliyetleri yakından gözlemliyorlar. Depremzede olma önceliğini getirdik. Bu süreç çerçevesinde 300’ü aşkın öğrencimizi bu programa dahil edeceğiz. Gerekirse sektörün, bölgenin ihtiyacı olan insan ve beyin gücünü sağlamaya da öncü olacak” dedi. (İLKHA)