• DOLAR 34.178
  • EURO 38.272
  • ALTIN 2902.863
  • ...
İran:  ABD'yi sorumlu tutarız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şemhani, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'ın, "Washington'un, İran nükleer tehdidine karşı israile hareket özgürlüğü tanıyacağına" dair ifadelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Şemhani "Bu itiraf ABD'nin siyonist rejimin İran'ın nükleer tesisleri ve halkına yönelik tüm terör eylemlerinden sorumlu olduğu, sorumlu olacağı ve bu eylemlerin sonuçlarını kabul etmesi gerektiği anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, dün Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, "İran'ın nükleer silah edinmesine asla izin verilmeyeceğini açıkça belirttik. Başkan (Joe) Biden, defalarca vurguladığı gibi israilin hareket özgürlüğünü tanımak da dâhil olmak üzere bu açıklamanın arkasında durmak için gerekli adımları atacaktır." demişti.

Sullivan, ABD'nin İran'ın nükleer programıyla ilgili olarak diplomatik kanalları kullanmayı sürdürdüğünü de öne sürmüştü.

Jake Sullivan has said that if #Iran tries to produce nukes, US will recognize Israel's freedom of action to counter. This admission means that US has been and will be responsible for all terrorist acts of Zionists against Iran's facilities and people, accepting its consequences.

— علی شمخانی (@alishamkhani_ir) May 5, 2023

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir