• DOLAR 32.258
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2401.248
  • ...
Deprem bölgesinde 4-6 yaş Kur'an kursları çocuklara umut oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Müftülüğü tarafından birçok mahalle ve çadır kentlerde açılan 4-6 yaş Kur'an kurslarına rağbet gösteren vatandaşların yanı sıra kurslarda görevli hocalarda çocuklara bir şeyler öğretmenin verdiği mutluluğu yaşıyor.

Ömer-ul Faruk Camii bünyesinde faaliyet yürüten Hazreti Hafsa 4-6 Yaş Kur'an kursu'nda görev yapan Zeliha Koç, amaçlarının milli ve manevi değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek olduğunu kaydetti.

"Birbirimize destek olmak zorundayız"

Kurs öğreticilerinden Zeliha Koç, "Çocuklarımız kurslara gelmeye başladı. Öğrencilerimizin depremin psikolojisini yenmesini sağlamak ve onları normalleşen bir hayat alıştırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Milli ve manevi değerlerimizi tekrardan yaşatabilmek, eski düzenimize gelebilmek için birbirimize destek olmak zorundayız. Bazı şeyleri tekrar gözden geçirmek zorundayız. Kurslarımızı açtık Elhamdülillah." dedi.

Koç açıklamasının devamında, "4-6 yaş kurslarımızda çocuklarımıza milli ve manevi değerlerimizi öğretmeyi amaçlıyoruz. Abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır, uyku ve yemek duası, yemekten önce ellerin yıkanması, besmele çekmek gibi değerlerimizi öğreterek onları vatana, millete faydalı bireyler olarak yetişmesi için elimizden geleni ailelerle birlikte yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cami ve kursun bulunduğu alana gönüllü olarak hizmet eden Celalettin Korkmaz ise, "Şu anda bulunduğumuz kurs daha önce taziye eviydi. Cami imamı ile birlikte burayı kursa çevirdik. 6 seneden beri şükürler olsun öğlencilerimiz burada dinini öğreniyor, eğitim görüyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir