• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Çin, Pakistan ve Afganistan arasında üçlü zirve
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin Dışişleri Bakanı Çin Gang'ın, Pakistan ve Afganistan dışişleri bakanlarının katılacağı üçlü toplantı için yarın İslamabad'a gideceği açıklandı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Çin Gang, Hindistan'ın Goa eyaletindeki Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısının ardından Pakistan'ı ziyaret edecek.

Ziyarette Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari ile görüşecek olan Çin Gang, ayrıca Afganistan Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki'nin de yer alacağı Çin-Pakistan-Afganistan Dışişleri Bakanları Diyaloğu toplantısına katılacak.

Çin Dışişleri Bakanlığı, 12 Nisan'da yayımladığı "Çin'in Afganistan sorunundaki pozisyonu" başlıklı 11 maddelik belgede, Afganistan'ın bir daha jeopolitik çatışma ve bölgesel istikrarsızlık kaynağı olmaması için ülkede siyasi uzlaşmanın ve kalkınma çabalarının desteklenmesi çağrısında bulunmuştu.

Çin'in asla Afganistan'ın iç işlerine karışmayacağı, bencil çıkarların peşinde koşmayacağı ve ülkeyi nüfuz alanı haline getirmeye çalışmayacağı vurgulanan belgede, Pekin'in ülkede barışa ve yeniden inşaya yönelik çabaları desteklediği kaydedildi. (İLKHA)

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir