• DOLAR 34.098
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Filistinli bir esirin hastalanması "ek bir ceza" alması anlamına geliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıllar süren idari tutukluluk ile "işkence ve kötü muamele" gibi türlü sorunların yanında sağlık problemi olanlara yönelik söz konusu uygulama, işgal hapishanelerindeki Filistinlilerin karşılaştığı zorlukların başını çekiyor. Bu nedenle işgal hapishanelerindeki Filistinliler için hastalanmak, tutukluluğun yanı sıra "tıbbi ihmal" siyaseti nedeniyle "ek bir ceza" anlamına geliyor.

Cezaevlerindeki tutukluların dosyasını takip eden Filistinli kurumlar, işgal rejimin sağlık sorunu yaşayan Filistinlileri, kasıtlı olarak yavaş yavaş ölüme terk ettiğini savunuyor.

Son olarak Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, işgal rejimin tutuklu Hıdır Adnan'a karşı "tıbbi ihmal yoluyla" suikast düzenlediğini ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Filistin Dışişleri Bakanlığı da Adnan'ın ölümünü, Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) götüreceklerini bildirdi.

Adnan'ı, ağırlaşan sağlık durumuna rağmen cezaevinden hastaneye sevk etmeyerek, "ölümüne göz yuman" işgal rejim makamlarının cezaevlerinde sağlık sorunu yaşayan diğer Filistinlilere de benzer ihlallerini sürdürdüğü belirtiliyor

Bu haberler de ilginizi çekebilir