• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR: Ülkenin evlatlarını kirli emellerinize alet etmeyin! ALÇAK PROVOKASYONLARA GEÇİT YOK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUSA AZAK / DOĞRUHABER

HÜDA PAR’ın halk nezdindeki yükselişini hazmedemeyen karanlık odaklar harekete geçti. Tek bir yerden emir alırcasına hareket eden güruh HÜDA PAR üyelerine, stantlarına saldırmaya, HÜDA PAR’lı gençleri provoke etmeye çalışıyor. Bugüne kadar girişilen tüm alçak provokasyonları boşa çıkaran HÜDA PAR’ın halk nezdindeki teveccühü de artıyor. Halkın HÜDA PAR’a olan sempatisini baltalamak isteyen karanlık odaklar bugüne kadar bir çok ilde onlarca saldırı gerçekleştirdi. Tüm saldırıları ve provokasyon girişimlerini boşa çıkaran HÜDA PAR’dan yapılan açıklamada ülkenin evlatlarının kirli emellere alet edilmemesi çağrısında bulunuldu.

TECRİT-TEHDİT-YILDIRMA POLİTİKASI YÜRÜTÜLÜYOR

Mersin’de HÜDA PAR seçim standına yönelik yapılan silahlı saldırının ardından bugün de benzer bir saldırının Trabzon’da yapılması kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Muhalefet partileri liderlerinin ısrarla HÜDA PAR aleyhine kullandığı şiddet dili ve hedef gösterme çabaları, seçim çalışması yapan parti üyelerine saldırı şeklinde karşılık buluyor. HÜDA PAR Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, yaptığı yazılı bir açıklamayla bugün Trabzon’da parti standına yönelik yapılan saldırılara tepki gösterdi. Trabzon’da seçim için tanıtım standı açan üyelerine yönelik bir linç girişimi gerçekleştirildiğini hatırlatan Şahin, Cumhurbaşkanlığı seçiminde taraflarını belli ettikleri andan itibaren partileri aleyhinde belli odaklar tarafından sistematik bir tecrit-tehdit-yıldırma politikası yürütüldüğüne dikkat çekti.

SİSTEMATİK BİR TECRİT-TEHDİT-YILDIRMA POLİTİKASI YÜRÜTÜLMEKTEDİR

Şahin, “Kendini bilmez bir güruhun, üyelerimize yönelik sözlü ve fiili saldırıları, cana kast eden bir linç girişimine doğru evrilmiştir. Trabzon’da bugün meydana gelen linç girişimi spontane gelişmiş bir vaka değildir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde tarafımızı belli ettiğimiz andan itibaren Partimiz aleyhinde belli odaklar tarafından sistematik bir tecrit-tehdit-yıldırma politikası yürütülmektedir. Devam eden karalama ve kara propagandanın etkisiyle ülkenin farklı şehirlerinde üye ve gönüllülerimize karşı saldırılar başlamış ve bu saldırılar artık direk canlarımıza kast eder boyuta ulaşmıştır. Özellikle CHP Genel Başkanı ve yetkililerinin, İYİ Parti Genel Başkanı ve yetkililerinin, Mansur Yavaş ve Ümit Özdağ’ın partimizin ismini belirterek yapmış olduğu hedef göstermeler kendilerine bağlı çetevari yapılar tarafından talimat olarak alınmıştır.” diye konuştu. Trabzon halkının ülkenin birlik ve beraberliğine çok düşkün olduğunu ve magandalara prim vermediğini bildiğini hatırlatan Şahin, “Trabzonlu kardeşlerimizin birliğimize, kardeşliğimize, ülkemizin huzuruna ve barışına ne kadar düşkün olduğunu, bu magandalara prim vermediğini biliyor ve HÜDA PAR’a sahip çıktığını da görüyoruz. Trabzonlu kardeşlerimizi bu duruşlarından dolayı ayrıca tebrik ediyor şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

KAOS İTTİFAKI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

“Ortak amaçları ülkeyi kargaşaya sürükleme peşinde olan bir kaos ittifakı ile karşı karşıyayız” diyen Şahin, “Bir yandan HDP’li grupların silahlı saldırıları altında seçim çalışması yürüten üyelerimiz, diğer yandan CHP, İYİ Parti, Zafer Partisi tarafından organize edilen holiganların linç girişimine maruz kalmaktadır. Yapılan saldırılar göstermektedir ki; ismi CHP olsun, İYİ Parti olsun, Zafer Partisi olsun veya HDP (Yeşil Sol) olsun, ortak amaçları ülkeyi kargaşaya sürükleme peşinde olan bir kaos ittifakı ile karşı karşıyayız. Kaos ittifakına şunu söylemek istiyoruz; Seçimi kaybetme korkusuyla yapmış olduğunuz itibarsızlaştırma ve düşmanlaştırma operasyonları sonucunda meydana gelen saldırılar sizin kirli ve çirkin yüzünüze bir kara leke olarak yapışmıştır. Kazanmayı hayal ettiğiniz hiçbir seçim, milletimizin huzur ve barışından daha değerli değildir. Bu ülkenin evlatlarını kirli emellerinize, karanlık tezgâhlarınıza alet etmeye çalışmaktan vazgeçin. Kaybedeceksiniz!..”

BİZ SAVAŞA DEĞİL, SEÇİME GİDİYORUZ

Kamuoyuna seslenen Şahin, partilerinin itidal çağrısını yineleyerek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ülkeyi bir ateşe sürüklemek isteyen faşistlerle sosyalistlerin ittifakına karşı partimiz HÜDA PAR, ülkenin menfaatini önceleyerek sağduyulu davranmaya devam edecek, provokasyonlara karşı temkini ve itidali elden bırakmayacaktır. Bu vesileyle ilk günden beri dile getirdiğimiz sözümüzü bir daha vurguluyoruz. Biz savaşa değil, seçime gidiyoruz. Seçimden sonra da şimdi olduğu gibi akraba olarak, komşu olarak, mesai arkadaşı olarak birbirimizin yüzüne bakmaya devam edeceğiz. Sakın kimse karanlık mahfillerde planlanan oyunlara kanarak akrabasına, komşusuna, mesai arkadaşına düşmanlık yapmasın. Bu ülkenin insanı sevgi ile bir arada durmuştur. Yine sevgi içinde birlik ve beraberliğine devam edecektir.”

HEDEF GÖSTERİLME SONUCU SON İKİ HAFTA İÇERİSİNDE HÜDA PAR’A YAPILAN SALDIRILAR:

-ADANA:

23 Nisan 2023 tarihinde Adana İl Başkanlığımızın bayram tebrik afişleri CHP İl Başkanlığı tarafından söküldü. Sökülen afişlerin yerine CHP parti afişleri asıldı.

-EDİRNE:

25 Nisan 2023 saat 06.57'de Edirne İl Başkanlığımızın binasına yönelik yetişkin iki erkek tarafından saldırı girişimi oldu. Parti tabelası tahrip edildi.

1 Mayıs 2023 tarihinde İşçi Bayramı için yürüyüş yapan CHP, Yeşil Sol Parti (HDP), Türkiye İşçi Partisi grupları standımızın olduğu bölgeye gelip standımıza yönelik slogan atarak “şeriata geçit yok, HÜDA PAR hesap verecek” şeklinde tahriklerde bulundular.

-TEKİRDAĞ:

25 Nisan 2023 gece saatlerinde Tekirdağ İl Başkanlığımızın meydandaki tanıtım standı çadırına yapılan bıçaklı saldırıda çadırın dört kenarının brandaları kesici aletler ile tahrip edildi.

28 Nisan 2023 saat 22.30’da Tekirdağ İl Başkanlığımızın meydandaki tanıtım standı çadırına aynı şekilde saldırı yapıldı ve kesici aletler ile stant çadırı tahrip edildi.

-MERSİN/TARSUS:

26 Nisan 2023 Mersin’in Tarsus ilçesi Gazipaşa Mahallesinde HÜDA PAR’ın AK Parti listesinden Mersin Milletvekili adayı Faruk Dinç’in seçim lokaline ses bombası atıldı.

-YALOVA:

25 Mart 2023 tarihinde Yalova İl Başkanlığımızın binasına kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı yapıldı, parti tabelası parçalandı.

3 Nisan 2023 tarihinde aynı şekilde Yalova İl Başkanlığımızın binasına kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı yapıldı, parti tabelası parçalandı.

14 Nisan 2023 tarihinde İl Başkanlığımızın binasına kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı yapıldı tabelamıza JİTEM yazıları yazıldı.

25 Nisan 2023 saat 18.00’de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yalova mitingi esnasında 2 kişi gelip yine İl Başkanlığımızın binasına saldırı yapıldı, parti tabelası yerinden sökmeye çalışıyor. Saldırganların saldırıdan önce CHP’nin (İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu) mitinginden çıktıkları öğrenildi.

-MARDİN/KIZILTEPE:

28 Nisan 2023 tarihinde Mardin Kızıltepe’de, Kızıltepe Gençlik Kolları parti bayraklarını asarken fiziki saldırıya uğradı. HDP’li olarak bilinen bir grup tarafından Gençlik Kollarımıza mensup üyelerimiz darp edildi.

-MERSİN/AKDENİZ:

1 Mayıs 2023 tarihinde Mersin’de HÜDA PAR’ın AK Parti listesinden Mersin Milletvekili adayı Faruk Dinç’in tanıtım standına silahlı, bıçaklı ve sopalı saldırı yapıldı. Stantta görevli üç üyemiz yaralandı.

-KONYA:

1 Mayıs 2023 tarihinde Konya’da İl Başkanlığının açmış olduğu tanıtım standımıza kesici-delici aletler ile saldırı yapıldı, saldırı sonucu stant çadırı tahrip edildi.

-TRABZON

3 Mayıs’ta Trabzon Kahramanmaraş Caddesinde stant açan HÜDA PAR üyelerine kimliği belirsiz kişilerce saldırıldı. Partililere ve parti materyallerine saldırıda bulunan gruba polis müdahale etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir