• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Ulusal su verimliliği için yol haritası hazırlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkede, değişen iklime uyum sağlanması, su kaynaklarının kalite ve miktar açısından korunması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanmasına ilişkin çözüm yollarının ve kaydedilen gelişmelerin katılımcı ve çok paydaşlı şekilde değerlendirilmesi için harekete geçildi.

Bu konuda strateji eylem planlarının oluşturularak uygulanması amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda  Ulusal Su Verimliliği Seferberliği başlatıldı.

Seferberlik kapsamında, 31 Ocak 2023 tarihinde Sayın Emine Erdoğan'ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Su Verimliliği Seferberliği Tanıtım Toplantısı düzenlenerek, su verimliliği konusunda, ulusal ölçekte harekete geçilmesi için uygulanacak stratejiler kamuoyuna duyuruldu.

Ulusal Su Verimliliği Seferberliği kapsamında hazırlanan, ülkemizde faaliyet gösteren tüm sektörler ve tüm paydaşlarımız için su verimliliği konusunda yol haritası mahiyeti taşıyan “Değişen İklime Uyum Çerçevesinde Su Verimliliği Strateji Belgesi Ve Eylem Planı (2023-2033)" bugün itibariyle Resmi Gazete'de yayımlanarak halkımızın istifadesine sunuldu. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir