• DOLAR 32.39
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2396.543
  • ...
Mersin-KKTC arasında sefer yapacak ADA-74 gemisinin açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında haftada 3 gün düzenli sefer yapacak olan ADA-74 gemisi açılışında konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Türkiye denizlerde, dünyada eşine az rastlanır bir sondaj filosuna sahip olduğu gibi TCG Anadolu da ortak gurur kaynağımızdır. Türkiye Yüzyılımız, doğru zamanda doğru adımları atarak, denizlerdeki gücümüzü her geçen gün daha da artırdığımız bir dönem olacaktır.” ifadelerini kulandı.

Mersin ve KKTC arasında haftada 3 gün düzenli sefer yapacak ADA-74 gemisinin seferlerine başladığı tören, Mersin Limanı'nda yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Fuat Gedik, KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli, HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Tahirhan Uysal, Mersin milletvekili adayları, siyasi parti başkanları ve kent protokolü katıldı.

“Enflasyonla mücadeleye devam edeceğiz" 

Enflasyonla mücadele edip zaman yayıp büyümeden taviz vermediklerini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Bugün enflasyon rakamları açıklandı. Geçen yıl yaşadığımız her türlü dışarıdan kaynaklı fiyat artışları ülkemizde yüksek hissedildi ama şimdi enflasyon yüzde 43 seviyesine geldi. Attığımız adımların ne kadar doğru olduğunu göstermesi açısından önemli bir veri sunuyor bize. Biz enflasyonla mücadele edip zaman yayıp büyümeden taviz vermediğimiz için, şu an üretim sürüyor, insanlar işlerine gidiyor.” dedi.

“TCG Anadolu ortak gurur kaynağımızdır”

Türkiye’nin denizlerde, dünyada eşine az rastlanır bir sondaj filosuna sahip olduğu gibi TCG Anadolu da ortak gurur kaynağı olduğunu ifade eden Bakan Nebati, “Kıbrıs aleyhine uluslararası alanda uygulanmakta olan ambargo ve kısıtlamalara rağmen, Kıbrıs'a olan desteğimizi her daim diri tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşmaları ile iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri güçlendirmek için çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, hem coğrafi hem de stratejik açıdan deniz ulaşımı ve ticareti için çok önemli bir konumda. Kıbrıs'ımızın bu stratejik önemi, denizcilik alanında büyük başarılara imza atmasına ve bu alanda yaptığı yatırımlarla her geçen gün sektörde büyük bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerlemesine zemin oluşturuyor. Türkiye olarak bizler de Kıbrıs'ın denizcilik alanındaki gelişimine katkı sağlamak hem de iki ülkenin ulaştırma alanında bağlantılarının artırılması için çaba sarf etmeyi sürdürüyoruz.

Bu noktada denizlerdeki faaliyetlerimizi artırmak için elimizden geleni yapıyor, gemi filolarımızın gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün Türkiye denizlerde, dünyada eşine az rastlanır bir sondaj filosuna sahip olduğu gibi TCG Anadolu da ortak gurur kaynağımızdır. Türkiye Yüzyılımız, doğru zamanda doğru adımları atarak, denizlerdeki gücümüzü her geçen gün daha da artırdığımız bir dönem olacaktır.” dedi.

“Biz Türkiye'siz Doğu Akdeniz isteyenlere 'Dur' diyecek iktidarın devamını arzuluyoruz.”

Türkiye'siz Doğu Akdeniz isteyenlere 'Dur' diyecek iktidarın devamını arzuladıklarını ifade eden KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, "Kıbrıs Türkleri seçimleri büyük merakla takip ediyor. Türkiye seçmeninin kararlarına elbette saygılıyız ama biz dış politikada asla geri adım atılmasını istemiyoruz. Özellikle Kıbrıs meselesinde federasyonu terk edip iki devletli politikaya yelken açmışken tekrar masaya oturup Rumlarla federasyon konuşulmasını istemiyoruz. Biz Türkiye'siz Doğu Akdeniz isteyenlere 'Dur' diyecek iktidarın devamını arzuluyoruz.” (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir