• DOLAR 32.458
  • EURO 34.669
  • ALTIN 2388.526
  • ...
Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Peygamber aşıkları: Etkinliğe gelmeye değdi, inşallah devamı gelir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği yaşlısı, genci, engellisi ve büyük bölümü çocuklardan oluşan yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Etkinliğe katılım gösterenler, Etkinliği tertipleyen Peygamber Sevdalılarınada da teşşerkür mesajlarını ileterek, bu etkinliğin aralıkızca devam etmeyi Yüce Allah'tan temennilerde bulundular.

"Resulullah aleyhisselamın çatısı altında birleşmek en güzel şeydir"

Adem Yalçın

Hazreti Muhammed Mustafa Aleyhisselam'ın sünnetini ihya etmek için etkinliğe katıldıklarını belirten Adem Yalçın, "Geldiğimizden dolayı memnun ve mutluyuz. Seçim zamanı olmasaydı daha fazla insan buraya akın ederdi. Yine de güzel bir hava var. Resullullah için geldik, O'nun sünnetini ihya etmek için, O'nun sünnetine uyum sağlayanların, uyanların peşinden geldik. O'nun sünnetini icra edenlerle ancak böyle etkinlikler de buluşabiliyoruz. İnşallah Müslümanlar Resulullah'a icabet ettiği gibi İslam'a ve diğer değerlerede icabet ederler. İnşallah ilerde daha güzel günlerimiz var. Resulullah aleyhisselamın çatısı altında birleşmek en güzel şeydir. O'nu sevmek ve O'nun sünnetini ihya edenlerin yanında olmak bizleri memnun ediyor. Bizler her zaman bu tür programlara geleceğiz inşallah. Bütün Müslümanlarında bu hassasiyete sahip olmasını bekliyoruz. Çünkü islami bir hassasiyetimizin olması gerekiyor. Çünkü İslami hassasiyeti olmayan Resulullaha da değer vermez." ifadelerini aktardı.

Hamza Kaçan

Yoğun katılımın olduğu Mevlid-i Nebi etkinliğine herkesin icabet etmesini arzulayan Hamza Kaçan, "Hz. Peygamberin Mevlidi için buraya geldik. 3 yıla yakındır Coronavirüsten dolayı program yapılmıyordu. İstiyoruz uzun zamandır yapılamayan bu programa şimdi herkes icabet etsin. Herkesin gelmesini temenni ederim." şeklinde ifade etti.

Mevlid-i Nebi katılımcısı Şeyhmus

Peygamber Aleyhisselam'ın aşığı olduğundan programa icabet ettiklerini ifade eden Mevlid-i Nebi katılımcısı Şeyhmus, "Karacadağ'dan buraya geldik. Bu toplanma Peygamber efendimizin mübarek doğumu nedeniyle yapılıyor. Biz bu programın yapılmasından dolayı mutluyuz. Allah bu etkinliklerin eksikliğini göstermesin. Kalbimizdeki Peygamber aşkından dolayı programa icabet ettik. Kendimizi tutamadık ve buradayız. Çok mutluyuz. 3 yıl sabrettik ve şimdi burada olmak gerçekten çok güzel." ifadelerini kullandı.

Yusuf Dikgöz

Muhammed-i Sevdayı yaşamak ve yaşatmak için Bursa'dan etkinliğe katılan Yusuf Dikgöz, "Bursa'dan geliyorum. Peygamber efendimize olan sevgimizi saygımızı her zaman haykırmalıyız. Bizi buraya getiren şey Muhammed-i sevdadır. Coronavirüsten dolayı 3 yıldır gelemediğimiz eski aşkımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselamın hayatını, her zaman haykıra bilmek, okuya bilmek, yaşaya bilmek ve hayatımıza tatbik etmek isteriz. Muhammed aleyhisselatu wesselama karşı olan bu sevgiyi her yerde görmek isteriz." ifadelerini dile getirdi.

"İnşallah her yıl devam eder, bir daha da ertelenmez"

Ercan Karatay

Ercan Karatay, uzun bir aradan sonra Mevlid-i Nebi etkinliğinin kendilerinde oluşturuduğu heyecanı akatararak, "Diyarbakır'da oturuyorum. Bizi buraya vicdanımız sesi getiriyor. Dini İslam'ın peygamberi olan Hz. Muhammed aleyhisselatu vesselamın kutlu doğumu vesilesiyle buradayız. Çok mutluyuz. Yaklaşık 3 yıldır düzenlenemiyordu. 3 yıldan sonra böyle güzel bir günde böyle güzel bir etkinliğin olması gerçekten çok mutluluk verici. İnşallah her yıl devam eder. Bir daha da ertelenmez. Peygamber Sevdalılarına yaptıkları bütün çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun ve onların yollarına taş düşürmesin." şeklinde konuştu.

Yusuf Eken

Mevlid-i Nebi etkinliğinin yer mekan ayırımı yapmaksızın her yerde katılacaklarını vurgulayan Yusuf Eken, "Bu Muhammed-i sevdaya kutlu doğuma Bismil'den geliyoruz. Elhamdülillah birkaç sene arayla Diyarbakır'da bu mutluluğu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonraki senelerde de yapılır. Çok mutluyuz, Allah bu mutluluk ve sevgimizi daim etsin. Peygamber sevgimizi bizi Bismil'den buraya getirdi. Bismil değilde başka yerde oturuyor olsaydık bile Peygamber sevgisi için yine de gelecektik. İnşallah biz daima Peygamber efendimizin davasında ve sevgisinde devamlı olacağız. Peygamber Sevdalılarına bu programı tekrardan düzenledikleri için müteşekkiriz. Allah eksikliklerini göstermesin." ifadelerini kaydetti.

Öte yandan diğer katılımcılar da Diyarbakır'daki etkinliğe farklı şehirlerden Peygamber aşkı için geldiklerini, salgın hastalıklardan dolayı 3 yıldır yapılmadığını beliterek bundan sonra sürekli olması temennisinde bulundu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir