• DOLAR 32.723
  • EURO 35.482
  • ALTIN 2477.117
  • ...
Mardin'de "Kur'an-ı Kerim'i Yüzünde Güzel Okuma Yarışması" bölge finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yarışma Kızıltepe Özcan Yıldız İmam Hatip Lisesi'inde düzenlendi. 16 ilden toplam 20 öğrenci yarışmaya katılım gösterdi.

Yarışma öncesi jüri tarafından yarışmanın kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra yarışmacıların okuma sıralaması ve okuyacakları ayetler belirlendi.

Düzenlen 4'üncü bölge finali hakkında konuşan Kızıltepe Özcan Yıldız İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Tarık Yılmaz, şu ifadeleri aktardı:

"Din Öğretimi Genel Müdürlüğü her yıl İmam-Hatip okulları arasında düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Yüzünde Güzel Okuma Yarışması" düzenlenmektedir. Her il kendi çapında okulları içinde bir yarışma yaparak daha sonrada bölge olarak ta birinciler seçilir. Bu yıl "Kur'an-ı Kerim'i Yüzünde Güzel Okuma Yarışması" 4'üncü bölge Mardin'in Kızıltepe ilçemizde yapılmaktadır. Şu anda 7 farklı ilimizden ortaokul ve lise iştirak etmektedirler. Öğrencilerimiz arasında çok güzel bir etkinliktir. Kur'ana olan ilgileri, bilgileri, anlama becerileri inşallah bu etkinlikle ileriki hayatlarında güzel bir anı olarak kalcaktır. Güzel okuyuşlarda bulundukları için kendilerini yetiştiren hocalarına, kendilerine ve ailelerine Allah razı olsun."

Ortaokuldan Dereceye girenler:

  1. Mardin Yenişehir İHO: Ömer Bağış
  2. Hakkari Seyyit Taha İHO: Furkan Kaya
  3. Bitlis Tatvan Sultan Alparslan İHO: Yekzan Karaaslan

Liseden Dereceye girenler:

  1. Diyarbakır Mehmet Akif Ersoy AİHL: Ali Çaputçu
  2. Van Edremit Necmettin Erbakan AİHL: Mehmet Şerif Bilici
  3. Hakkari Yüksekova Yenimahalle AİHL: Sertan Çelik (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir