• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
HÜDA PAR'lı yetkililerden önemli açıklamalar: ''Bir koltuk için memleketi yangın yerine çeviriyorlar''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin'deki saldırıda 3 üyelerinin yaralandığını ve saldırganlardan birinin gözaltında olduğunu belirten Faruk Dinç, ''Stand açtığımız yerde bizi kışkırtmaya çalıştılar, ön hazırlık yaptılar. Bugün de broşür dağıtımı sırasında hakaretler ettiler ve saldırıya geçtiler. Organize bir saldırıydı. İki silah görülmüş. Bir kardeşimiz yere düşmüş 3 el ateş etmişler çok şükür isabet etmedi. Kardeşlerimiz hastaneye kaldırıldı, sağlık durumları iyi çok şükür. Bilinçli, planlı, organize bir saldırıydı. Saldırının sebebi, Mersin'de partimize ciddi bir teveccüh var. Bu onları ciddi bir şekilde rahatsız ediyor.

Bundan birkaç gün önce Tarsus ilçemizde seçim lokalimize ses bombası atıldı. Kaos oluşturmaya çalışıyorlar. Biz bunlara prim vermeyeceğiz. Meşru zeminde siyasetimize devam edeceğiz. Çalışmalarımızı daha da arttıracağız. Demirtaş'ın attığı twitin de etkisi var. Halkı galeyana getiriyorlar. Cumhur İttifakı'na Taliban İttifakı demesinin de etkisi var. CHP'nin ve avanelerinin  bizi hedef göstermesinin sonucu bunlar oluyor. Mansur Yavaş biz HÜDA PAR'ın kökünü kazıyacağız diyor. HÜDA PAR'ın kökünü nasıl kazıyacaklar? Tekrardan 6-8 Ekim gibi bir planları mı var? Biz diyoruz ki her siyasi parti kimseye hakaret etmeden propaganda yapabilir ama ne yazık ki PKK/HDP kana doymuyor.

14 Mayıs'ta en büyük cevabı vatandaş sandıkta verecektir. İnsanlar artık yoruldu. Hep kan, gözyaşı, kaos. Bir koltuk için memleketi yangın yerine çeviriyorlar. 6-8 Ekim'de de benzer söylemlerle hedef gösterdiler. Aynı dili kullanıyorlar, aynı şekilde saldırıyorlar. Kaos üzerinden siyaset yapıyorlar, kaos üzerinden insanları manipüle etmeye çalışıyorlar. Biz onların oyunlarına gelmeyeceğiz. Siyasi partilerden arayanlar, geçmiş olsun dileklerini iletenler oldu. Basın açıklamasına katılanlar da oldu.  Nurettin Nebati'yle telefonda konuştuk, geçmiş olsun dileklerini iletti. HDP'den bize bir mesaj gelmedi, iletişime geçmediler. Daha önce de saldırılara uğradık. Birileri bir yerleri parsellemiş kimseye siyaset yapmaya izin vermeyeceklerini söylüyorlar. '' dedi. 

Saldırıya ilişkin değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu ise, ''Partimize yönelik son dönemlerde ortaya çıkan ve saldırıya varan durum çok yabancı olduğumuz bir durum değil. Kurulduğumuz günden beri siyaset kin, nefret, düşmanlık, fanatizm üzerinden yürütülmemelidir. Herkes aynı düşünseydi bu kadar siyasi hareketin ortaya çıkmasına gerek kalmazdı. Başından beri dürüst bir siyaset olması gerektiğini söylüyoruz. Yapıcı tavrımıza rağmen saldırıya uğruyoruz. Bunları anlayabilmek için geriye gitmek gerektiğine inanıyorum. Küresel güçlerin bu bölge üzerinde hesapları olduğunu, kutuplaştırma politikası yürüttüğünü biliyoruz. Biz ayrıştırmaktan, kutuplaştırmaktan yana değiliz, birleştirmekten yanayız. Sorunların siyasi zeminde çözülmesi gerektiğini savunuyoruz. Ancak birileri ısrarla kaos istiyor. Biz bu zihniyetin kimler olduğunu çok iyi biliyoruz.

Söz konusu Müslümanlar olunca kendilerini farklı olarak tanımlayan diğer zihniyetler birleşebiliyor. Defalarca saldırılara maruz kalan taraf HÜDA PAR'ken bizi ısrarla saldırıya odaklanmış bir yapı gibi göstermeye çalışıyorlar. Biz asla şiddetten yana değiliz. Bu insanların huzura barışa ihtiyacı var. Yetmedi mi artık? Daha neyin peşindesiniz? Biz şunu söyledik. Biz savaşa girmiyoruz, seçime giriyoruz. Saldırıların yoğunlaştığı nokta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğimizi açıklamamızla beraber. Önce parti programımız üzerinden programda olmayan şeyler üzerinden başladı. Daha düne kadar ziyaretçileştiğimiz bazı siyasi partiler bile partimizi hedef göstermekte, kökünü kazıyacağız söylemleriyle hedef almaktadır. Mesele bizim durduğumuz yer ile ilgili bir meseledir. Mesele bütün çıplaklığıyla ortada.

HÜDA PAR'ın nasıl bir terör geçmişi olabilir? Herhangi soruşturma vs var mı? Ama ısrarla HÜDA PAR'ı 50-60 bin insanı katleden terör örgütleriyle yan yana koymaktalar. Böyle bir anlayış olabilir mi? Genel başkan düzeyinde genel başkanımızı arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulunanlar oldu  ve farklı partilerin yetkilileri de geçmiş olsun temennisinde bulundu. Bize bir saldırı olduğunda itidal çağrısı yapanlar oluyor. Ortada bir çatışma yok, saldırı var. İtidal çağrısı kime yapılıyor? Israrla bizi hedef gösterenler belli.  CHP, HDP, İYİ Parti, Zafer Partisi yetkilileri defalarca bizi hedef gösterdi. ortada çatışma yokken mağduriyet varken itidal çağrısı yapanların bu kesimler ile ilgili de iki çift kelam etmesini  isteriz.

HÜDA PAR Türkiye siyasetinde çok farklı bir duruş gösterdi ve çok ciddi bir teveccüh var. HÜDA PAR kimlik siyaseti yapmıyor, tüm meselelerle ilgili söz söyleme kapasitesine sahiptir. Bu birilerini rahatsız ediyor. Bugün bizi hedef gösterenlerin bu memlekete dair bir projeleri yok. HÜDA PAR karşı tarafı destekleseydi bugünkü tavrı sergilerler miydi? HÜDA PAR'ın kurumsal çıkarları ile memleketin çıkarları çatışırsa biz memleketin çıkarlarını kurumsal çıkarımızın üzerinde tutarız. Biz duruşumuzu bozmadan yolumuza devam edeceğiz. Rekabet edeceksek siyasi ahlak zemininde rekabet edelim. Kana, çatışmaya ne gerek var? '' ifadelerini kullandı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir